Почетна / Кошарка / Репрезентација

Кошаркаши Србије победом над Швајцарском завршили квалификације за ЕП

Србија је у петак победом над Грузијом обезбедила учешће на Европском првенству, које ће се одржати од 1. до 18. септембра 2022. године у Грузији, Немачкој, Чешкој и Италији
ФОТО: fiba.com

Кошаркашка репрезентација Србије победила је данас у Тбилисију селекцију Швајцарске са 88:81 (21:21, 18:20, 19:28, 30:12), у мечу последњег шестог кола Групе Е квалификација за Европско првенство 2022. године.

Србија је у петак победом над Грузијом обезбедила учешће на Европском првенству, које ће се одржати од 1. до 18. септембра 2022. године у Грузији, Немачкој, Чешкој и Италији.

Најефикаснији у селекцији Србије био је Филип Петрушев са 22 поена, осам скокова и три асистенције, Данило Анђушић је постигао 20 поена уз шест асистенција и четири скока, а Марко Луковић је додао 10 поена.

Никола Ребић је уписао девет поена уз шест скокова, а Алекса Аврамовић и Мирослав Радуљица су додали по осам поена, уз девет скокова Аврамовића и три скока Радуљице.

У селекцији Швајцарске најбољи учинак имао је Душан Млађан са 18 поена и три скока, док су по 13 поена постигли Џонатан Казади и Арно Котур.

Казади је за поражену селекцију уписао осам асистенција и пет скокова, а Котур је забележио три асистенције.

Швајцарска је у више наврата током треће четвртине водила са максималних 13 поена разлике, али је Србија сјајном игром у последњој деоници преокренула меч и тако забележила четврту победу из шест мечева у Групи Е.

Селекција Швајцарске је такмичење у квалификацијама завршила на последњем месту са једном победом и пет пораза, а поред српске селекције на Европско првенство се из ове групе пласирала и Финска, уз домаћина Грузију.

Србију је са клупе предводио селектор Игор Кокошков, који је пропустио меч у петак, због обавеза са Фенербахчеом у Евролиги.

Коментари2
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

the cosat angels
BRAVO.Dobili smo dva sjajna košarkaša Petruševa i Anđušića.Mislim da imamo 3 selekcije koje mogu da igraju na EP.Od njih odabrati najbolje.Bravo za požrtvovanost.
DR
I Marka Lukovića čiji je ulazak okrenuo meč.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.