Почетна / Кошарка / Репрезентација

ОДЛИЧНА РАЧУНИЦА: Србија ће на Евробаскет

С обзиром да Швајцарци и Финци играју међусобно у наредном прозору, јасно је да Орлове на континентално такмичење носи једна победа у предстојећа два меча – против Грузије и Швајцарске
ФОТО: ФИБА

Србија, два кола пре краја, има победу више од Финске и Швајцарске. Подсетимо, потребно је бити испред једног од ова два ривала да би се пласирало на Евробаскет.

С обзиром да Швајцарци и Финци играју међусобно у наредном прозору, јасно је да Орлове на континентално такмичење носи једна победа у предстојећа два меча – против Грузије и Швајцарске. Нећемо причати о томе да очекујемо и оба тријумфа, нису толико ни битна.

Може екипа Игора Кокошкова и да изгуби обе утакмице – сигурно неће – и да прође даље, али за то је ипак потребно да, за почетак, Швајцарска победи Финску и тако у најмању руку уведе Скандинавце у неку калкулацију са нама. Где су Орлови далеко бољи.

Могу и Финци да победе, али онда да изгубе други меч и тако направимо круг.

Наравно, ништа од тога се неће десити, јер ће Србија победити барем Швајцарце, а не сумњамо и Грузију.

Коментари5
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

igra
Gruzijci su svima pokazali kakav odnos imaju prema svojoj reprezentaciji i teško da možemo da ih dobijemo .Realno je da dobijemo Švajcarsku i to je to.Sa ovim igračima u reprezentaciji to je naš maksimum.
raša
Samo ako je ikako moguće bez mog imenjaka Zagorca!?
Željko Pavlović
Hoćemo pobedu protiv Švajcarske.
Realni
Priča da ima nevažnih mečeva u dresu sa državnim grbom je preštetna i loša!!! Evo sjajnog primera Gruzije, ljudi se plasirali kao domaćini, ali na turnir u Finsku došli u najači sastav i grizu do kraja...Dakle, pogubno je po naš mentalitet da'se razmišlja kako nam je dovoljna 1 pobeda i kraj.Ejjj mi smo Srbija, moraš da izađeš i da "ugaziš" ovakvu boraniju, a ne da im dozvolimo kao švajcarcima da se hvale celog života kako su nas pobedili.
pa sad
A dobro, ovo je neka nasa 6. postava bila, a Svajcarcima su jedino Kapela i Sefolosa falili od bas bitnih igraca. A malo su ih i trojke isle vise nego normalno (oko 60% su imali za tri, nesto smo lose i mi branili ali i nesto su oni preko ruke i sa 9 metara pogadjali). Taman se ovde vidi sta mogu npr. Avramovic i drugi da urade ako zaskripi. Jer ne treba zaboraviti da je i evropsko obesmisljeno od kako se i za svetsko igraju posebne kvalifikacije tako da cemo tesko na evropskom videti najjaci sastav (doduse, ne samo kod nas).

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.