Почетна / Кошарка / Репрезентација

ШОК У ЕСПУ: Браћа Млађан срушила Орлове!

Кош за победу Швајцарске постигао је Душан Млађан из левог ћошка у последњој секунди, а Србија за три десетинке није могла много
ФОТО: ФИБА

Швајцарска – Србија 92:90 (28:25, 21:19, 24:28, 19:18)

ШВАЈЦАРСКА: Балдасар 2, Казади 16 (8 ск, 7 ас), Ковач 14, М. Млађан 18 (5 ас), Нзеге 7 (7 ск), Котур 7, Дубоа 8, Граве, Жаунин, Јурковиц 4, Д. Млађан 16, Зин.

СРБИЈА: Анђушић 20, Апић 20 (6 ск), Аврамовић 23 (4 ск, 4 ас), Дангубић 5, Загорац 7, Јеремић, Кравић 2, Новак, Пено, Раданов, Симанић 13.

 

Кошаркаши Србије, кошем у последњој секунди, поражени су у дуелу са Швајцарском са 92:90 у ФИБА балону у Еспу, у утакмици групе Е квалификација за Европско првенство 2022. године.

Ово је прва победа Швајцарске у квалификацијама, после два пораза, тако да сада има исти скор као Србија. Следећи меч наша репрезентација игра у понедељак од 18 сати против Финске.

Србија се током целог меча мучила са Швајцарском, која је изгледала знатно уиграније од српског тима, а велики допринос победи дао је и одличан шут Швајцараца за три поена.

Већ у првој деонци убацили су шест тројки из седам покушаја, а до краја меча број тројки износио је 13.

Изабраници Игора Кокошкова играли су лоше у одбрани, на полувремену су губили пет разлика, а предност Швајцараца у трећој деоници ишла је и на плус осам.

Успели су да искористе тренутак када су кошаркаши Швајцарске имали проблем са шутем са дистанце и крајем трећег периода дошли су да изједначење, па и минималне предности.

Неизвесна и уједначена борба виђена је и у финишу утакмице.

На 30 секунди пре краја на 90:90, Србија је имала напад за победу, али је Анђушић изгубио лопту.

У последњем нападу, секунд пре краја, Душан Млађан је убацио „дугу“ двојку из левог ћошка, којом је Швајцарској донео тријумф.

Е ГРУПА

ПРВО КОЛО: Грузија – Швајцарска 96:88, Финска – Србија 58:80.

ДРУГО КОЛО: Србија – Грузија 90:94, Швајцарска – Финска 64:69.

ТРЕЋЕ КОЛО (Еспо) - субота, 28. новембар: Швајцарска – Србија 92:90, Финска – Грузија 85:91. Понедељак (30.новембар): Швајцарска – Грузија (15), Србија – Финска (18)

ПЕТО И ШЕСТО КОЛО (18-21. фебруар): Грузија – Србија, Финска – Швајцарска, Грузија – Финска, Србија – Швајцарска.

Табела:  Грузија 3-0, Финска, Швајцарска, Србија 1-2.

Коментари29
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Mosquito
Koji crni orlovi, ni svrakama nisu pandam..
ugasice sve!
Nisam ni znao da ovi Svajcarci igraju kosarku. Mislim, ono, skijanje, skokovi, 'ajde i fudbal...a u kom su to sportu oni jaki? Kad, bum! To je ono sto ceka i fudbal u ovoj jadnoj drzavi sa njenim omiljenim tiraninom.
SAMO GLINAS...
BROD JE POČEO DA TONE JOŠ 2005-TE,NA EVROPSKOM PRVENSTVU U BEOGRADU,KADA JE SELEKTOR BIO ŽELJKO OBRADOVI!DAKLE#YUGO" ZA VREME DOMINACIJE TVOG PARTIZANA,A ZLO SE ZVALO:NESLOGA I LOŠI MEĐULJUDSKI ODNOSI U REPREZENTACIJI!PETNAEST GODINA JE OD TADA PROŠLO!
E moj ti
Pluton nije planeta.
gropn III vs klinac
ti imas takve bravure, takva spinovanja, takve lomljave u svojim kom,entarima, da ja neznam kako uopste tebe tretiraju ovi "objektivni" adini !? kakva 2005ta, kakve vezeObradovic i prohujalih 15 godina ima sa sadasnjom situacijom !? koji Partizan ?? znaci, krivis Obradovica, za sadanje ocajno prvenstvo pod Djordjevicem, i sludjenim Kokoskovim ? ti si bre decko, jednostavno na planeti Pluton, samo u hiljadu delova
Karlo Veliki
Pod hitno likvidacija ABA lige, i dovodjenje u red FMP i Mege, u smislu broja igraca i menadzersko privatnog vlasnistva, kako bi mladi igrali a ne bili robovi Miska Raznjatovica i Covica. Zelimo stvarnu i zdravu CZ, Leskovac, Vrsac, Suboticu, Novi Sad, Valjevo, Kraljevo...Super liga sa najvise 12 klubova, i isto tolika Druga liga. Klubovi sa manjim budzetom i najvise dva stranca, vezati se za FIBA, a ne Bartomeua..Drzava da skloni ruke od vecitih i da se ne ugurava u zadnjicu navijacima.
Ава
2009 просек година 22,5 Мачван-20 Радуљица,Бјелица,Марковић-21 Теодосић,Тепић,Паунић-22 Трипковић,Величковић- 23 Перовић-24 Крстић,Поповић( није ни улазио у игру) -26 сребро на ЕП пораз од Шпаније коју су у групи добили а кретени са просеком од 25,5 год губе од Швице сви ти момци са ЕП 2009 су до 18 увелико добили шансу у нашим клубовима и играли су добро ФМП 2АБА лиге узео 2 полуфинала еврокупа Хемофарм 1 АБА лига 3 полуфинала еврокупа Партизан био бољи него сад Звездаш сам али са радошћу сам гледао Партизанове мечеве и ту Српску децу а данас је Партизан мртав у филијали му играју странци ЗВЕЗДА НАЈВЕЋИ КАНЦЕР СРПСКЕ КОШАРКЕ већ деценију влада у млађим категоријама и уништава младе данашњи ФМП је гробље у ком се сахрањују таленти сви буду бољи са 18 год.него са 20 поздрав браћо Срби и поред свега главу горе ваљда ће ови јадници некако отићи на ЕП а тамо ћемо све да растуримо бар да искористимо ову генерацију коју имамо а послије.....
i ti su gubili od estonije
I posle toga im je sve sa jednim Dudom na celu max limit bio cetvrtfinale evropskog, a na evropsko 2013. smo se na jedvite jade kvalifikovali, izgubili od Estonije i samo nas je odluka o povecanju broja reprezentacija odvela tamo. Teodosic, Bjelica i Krstic, koji je tada vec bio istaknuti NBA igrac, su jedini imali dobre karijere, ostali su nastavili da budu mediokriteti od igraca u najboljem slucaju. Pazi ti njih, stranci im krivi sto su domaci igraci duduci i lazni talenti... Klinci koji vrede odu na draft poput Pokusevskog i lagano budu izabrani, oni koji ne vrede ne. Boli briga skaute je l' ti imas 10 titula za redom sa klubom ili mladom reprezentacijom, njih interesuje tvoj talenat i u sta ces se razviti...
Che @ Ava
Sve te podrzavam i isto mislim...Potonuli smo i krajnji je trenutak da se kosarka vrati u Srbiju.

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.