Почетна / Кошарка / Репрезентација

Орлови се окупљају у Финској

Услед пандемије вируса Ковид-19, квалификациони мечеви групе Е ће се играти у “балону”, чији ће домаћин бити фински град град Еспо, место где је наша репрезентација већ играла и савладала домаћу Финску у оквиру квалификација за Евробаскет 2022.
ФОТО: КСС

Окупљање кошаркашке репрезентације Србије почело је у понедељак 23. новембра у Хелсинкију, где ће бити база нашег националног тима за предстојећи квалификациони “прозор”.

Услед пандемије вируса Ковид-19, квалификациони мечеви групе Е ће се играти у “балону”, чији ће домаћин бити фински град град Еспо, место где је наша репрезентација већ играла и савладала домаћу Финску у оквиру квалификација за Евробаскет 2022.

Делегација КСС на челу са председником Предрагом Даниловићем, селектором Игором Кокошковим и члановима стручног штаба, допутовала је данас у престоницу Финске, где ће им се до краја дана придружити деветорица играча: Алекса Аврамовић, Данило Анђушић, Дејан Кравић, Стефан Пот, Далибор Илић, Марко Јеремић, Драган Апић, Јован Новак и Стефан Пено.

Дан касније, након дашањег дербија између Партизана и Црвене звезде, пут Финске ће кренути још петорица репрезентативаца: Бориша Симанић, Марко Симоновић, Алекса Раданов, Раде Загорац и Немања Дангубић.

Репрезентација Србије ће у новембарском квалификационом прозору одиграти два меча. Први противник “Орлова” биће репрезентација Швајцарске у суботу 28.11. од 15.30 сати. Други меч наш национални тим ће одиграти у понедељак 30.11. од 18.00 часова против Финске.

До сада, Србија је у квалификацијама за Евробаскет 2022. одиграла две утакмице. У Еспоу, наш тим је савладао Финску са 80:58, док је у другом колу Грузија у Београду однела победу резултатом 94:90.

Коментари2
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Mosquito
Pozvan i Borisa Simanic. Gde taj igra?
THE COMSAT ANGELS
slaba reprezentacija i ne očekujem nešto veliko.Siguran sam da imamo bar 2 reprezentacije jače od ove,ali ne mogu svi igrati radi više sile.Svjetska košarkaška organizacija ne vrijedi ništa a dovoljno je da zapadnjaci sve vode u svakom sportu.Trener Kokoškav pojma nema i ako bude sreće biće išćeran iz reprezentacije ali i iz fenera.Ko njega izabra mora da snosi odgovornost.Takođe skinuti i danilovića jer smo doživjeli debakl radi njega i njegovog trenera neznalice đorđevića na SP.Nisu naša košarka hrvat maljković i danilović niti nam trebaju.Maljković nikad nije vodio nijednu Srpsku ekipu a danilović nikad nije igrao za Srbiju.Oni su jugoslaveni i neka vode jugoslaviju koja se raspala kao raspala baba koliko je bila jaka.Dosta nam je titoizma i komunjarskih kadrova u svakom sportu.Dokle više.Apelujem da išćerate ovu neznalicu od Kokoškava pa ako treba stavite Mutu koji takođe ništa nezna da bi sprdnja bila veča.SVI SE SRAMITE U MINISTARSTVU SPORTA.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.