Почетна

КЛС: Узбудљив меч у Шумицама припао Смедереву

Благојевић почео, Војиновић и Караџић завршили

ОКК БЕОГРАД – СМЕДЕРЕВО 1953 91:93 (17:15, 18:24, 26:18, 17:21, 13:15)

Дворана: „Шумице“. Гледалаца: 250. Судије: Николић, Арсенијевић (Београд), Матић (Крагујевац).

ОКК БЕОГРАД: Манојловић 26 (8 ск, 6 ас, 6 ил), Томић 9, Симеуновић 7 (8 ск, 9 ас), Миловановић, Митровић, Димитријевић, Торбица 4 (5 ск), Јовановић 11 (4 ск, 4 ул, 7 ас, 5 ил), Ковачевић, Дрекаловић 4, Ђекић 9, Френд 21 (15 ск, 4 ас).

СМЕДЕРЕВО 1953: Павловић 12 (6 ск, 4 ас), Берберистанин, Симић 10 (5 ас), Мусић 4 (5 ас), Божовић 4, Војиновић 16 (6 ск), Кенић 5, Благојевић 7 (7 ск), Плавшић 5, Битадзе 9, Караџић 21.

 

На крилима младих Вука Караџића и Јована Војиновића, који су у продужетку повукли цео тим, Смедерево је дошло до брејка у „Шумицама“.

Али, каква је то утакмица била. Трајала је 45. минута – утисак је беспотребно, јер је ОКК Београд имао савршену ситуацију у финишу 40. минута.

На пет секунди пре краја регуларног дела, Клонфери су водили 78:75, могли су да фауловима сецкају напад Смедерева, јер нису били у бонусу, имали су чак два „мала“ фаула.

Али, не да нису направили фаул, већ експресно примили тројку. Милић Благојевић је погодио, па још од таблу.

Преостале мало мање од три секунде, домаћи нису искористили – Френд је изблокиран. Жалио се Американац да је фаулиран – тад и много пута пре. Није био. Утакмица је отишла у продужетак.

У њему су младе снаге Смедерева узеле конце игре у своје руке. Војиновић је везао пет поена, Караџић после сјајне крађе завршио напад, а Смедерево отишло на 83:87. Деловало је да је „то - то“. До краја је било два минута и 36 секунди.

Међутим, драма је настављена. Решена је у пенал завршници. Опет су Караџић и Војиновић били у главним улогама. Обојица су била половична. Али, и то је било довољно за тријумф.

Јер, на другој страни је Манојловић прво убацио два, а неколико секунди касније прво убацио, друго намерно промашио, како би евентуално изборио нови продужетак.

У намери није успео. Јесте се докопао лопте у скоку, али није успео да је врати у кош. За велико славље Смедерева.    

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.