Почетна

МЛАЂАНИ ПАНЧЕВЦИ СТЕФАН И СТРАХИЊА ДОЗЕТ - Здраво одрастање под кошевима

Стефан и Страхиња истичу да им је деда Радојица узор. Деда по мајци је играо кошарку за ИМТ од 1971. до 1979.
ФОТО: Д. Дозет

Браћа Стефан (15) и Страхиња (12) Дозет дуже време тренирају кошарку у КК Крис Крос из Панчева и добри су ученици осмог, односно петог разреда ОШ „Свети Сава” у граду на Тамишу.

Здраво одрастају у хармоничној породичној атмосфери, базираној на традиционалним вредностима и васпитању уз синтагму: „У здравом телу, здрав дух”.

Љубав према спорту им је у генима. Отац Душан је мајстор борилачких вештина.

-Важно је да су успешни у школи, да се примерно понашају, а тренирање кошарке им је прилика да се баве оним што воле, поготово ако имају таленат и предиспозиције - сматра отац млађаних кошаркаша из Панчева.

Стефан и Страхиња истичу да им је деда Радојица узор. Деда по мајци је играо кошарку за ИМТ од 1971. до 1979. Повреда га је удаљила од кошаркашког терена.

-Школа, па кошарка - сложио се деда Радојица са зетом Душаном, када је реч о примарним активностима његових унука Стефана и Страхиње.

Стефан је ликом на деду. Прославио је 5. априла 15. рођендан. Висок је 188 цм. Игра на позицији крила у генерацији 2006. годишта пионира Крис Кроса, екипе која је у Лиги Војводине освојила прво место. Играће у завршници Првенства Србије који ће се турнирски одржати у Панчеву.

-Тренер Влада Илић од нас тражи да играмо чврсту одбрану. Просечно постижемо 70 поена и око 45 примамо. Екипе у пионуирској лиги Војводине су растом више од нас. Борбеношћу, брзином и добрим шутевима с дистанце их побеђујемо - објашњава Стефан, и каже да му је специјалност шут за три поена и брза промена правца у акцији „један на један”.

Страхиња (166 цм) је у млађој групи пионира из 2009. годишта.

-Плејмејкер сам и растом највиши у екипи. Волим асистенције и поентирање из продора - представио се Страхиња, и разлио дечачки осмех при помињању легендарног Милоша Теодосића, ставивши јасно до знања да му је узор легендарни плеј репрезентације Србије.

Коментари1
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

ACM
A da li im je košarkaš Milan neki stric?

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.