Почетна / Кошарка / Партизан

Гордић: Као два сата у руднику, победа вреди више од два бода!

Партизан је синоћ славио у првом овосезонском вечитом дербију 75:72 пред око 9.268 гледалаца у Штарк арени
ФОТО: В. Марковић

Кошаркаш Партизана Немања Гордић признао је да дерби против Црвене звезде није био леп, али и да је већа енергија његовог тима пресудила победника у мечу 7. кола АБА лиге.

Партизан је синоћ славио у првом овосезонском вечитом дербију 75:72 пред око 9.268 гледалаца у Штарк арени.

- Осећај је феноменалан, дерби није обична утакмица и победа значи много више од два бода. Није била лепа утакмица, али није било ни за очекивати другачије. Било је много промашаја са обе стране, посебно за три поена. Међутим, на срећу ми смо имали више енергије - рекао је Гордић новинарима после меча.

Гордић је био један од јунака тријумфа Партизана у финишу.

- Мени је драго да су ушле тројке у последњој деоници. Да ли имам посебан мотив против Звезде? Играм исто као и против других екипа, али увек постоји већи мотив за највећег ривала кад носиш дрес Партизана и извлачи најбоље из вас - рекао је одлични плеј црно-белих, а потом се осврнуо на суђење.

- Било је доста прекида. Није лако ни судијама. Труде се да гледају сваку одлуку и то убија ритам утакмице. На срећу, победили смо.

Према његовим речима вечерашњи тријумф показује да Партизан може да се носи са, како је нагласио, евролигашком Црвеном звездом.

- Звезда је евролигашка екипа, такмичење њихово је захтевно и игра се са много контакта. Као да сте у руднику два сата.

Гордић открива да је имао добар осећај у свалчионици пре дербија.

- Осетио сам добру ствар. Била је тишина све време, момци су били сконцентрисани и мотивисани да после лошијег периода покажу да смо онај Партизан који је одиграо феноменално против Локомотиве. Сезона је напорна, стигну нас путовања и није лако. Вечерас смо имали енергију - закључио је он.

Партизан наредни меч игра против Ритаса у Еврокупу.

Коментари5
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

dr
Bravo Gorda ti i Mozli jedine svetle tačke na skoro svim mečevima crno belih,dokle više ovaj Jaramaz čovek ni bazen da ubode.
lazar matić
- Protiv Zvezde je Janković bio odličan.
Dragan Lo
Ove sezone sam se savim uverio da je Evropska košarka bivša stvar. Ovo se ne može gledati više, mislim da bi 3 odbrambene sekunde u reketu ulepšale ovu igru. Zapravo, prihvatiti kompletno NBA pravila. Sinoćna utakmica nije ličila na košarku.
Dule "Grobar"
Gorrdic nista ruzno nije mislio - to sa rudnikom je bila metafora i time se ne vredjaju rudari vec ima upravo suprotan smisao - afirmise se rudarski rad kao najtezi mogucni rad
Pigeon
Bas vala...Jesmo pobedili, ali ja ne volim da gledam ovakvu kosarku. Ne volim da gledam ovakav Partizan! Mozda su me oni raniji razmazili, ali ovo...pa ne mogu nista da pogode, aman! A sto se rudnika tice...e, moj, Gordicu...

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.