Почетна / Кошарка / Партизан

Тринкијери за Журнал: Томас ме је питао за списак играча, Гордић има срце као бик!

Рекао је: „Можда је најбоље да идем тамо где могу да постанем најбоља верзија себе“, препричава Италијан разговор са Американцем
ФОТО: ФИБА

Вероватно сваки професионални кошаркаш има барем неки клип на Јутјубу у којем је представљен, наравно, на најбољи могући начин.

Ту су тројке, закуцавања, рампе... Међутим, ти „хајлајтси“ су све само не реална слика онога што један играч може да понуди. Некада реалност понуди више, чешће мање.

Решон Томас, 24-годишњак који је потписао уговор на две сезоне са Партизаном, могао би да буде далеко кориснији од свих атрактивних потеза на снимцима.

Момак рођен недалеко од дворане Оклахоме Сити, растао је током прошле сезоне, тако да Партизан добија напреднију верзију.

Верзију коју је заиста силно желео Макаби, али ју је некако добио клуб из Хумске.

Зашто је дошао у Партизан? – изненадио се питањем Андреа Тринкијери, тренер црно-белих.

Јер ће имати простора да се развија и зато што ме је питао о списку играча, Мели, Стрелниекс, Вонамејкер, Даријус Милер и ове године Лендејл, Маринковић... Онда је рекао „можда је најбоље да идем тамо где могу да постанем најбоља верзија себе“. Три пута сам причао са њим. Много евролигаша нам је било конкуренција. Баш ме је питао за те играче, како је текао њихов развој.

Могао је да пита и за Кајла Хајнса, некадашњег Тринкијеријевог ученика у малом Веролију, на којег у неким сегментима игре Томас и подсећа.

То су елементи који не пишу у статистици. Оно што, по мишљењу Италијана на клупи Партизана, момак са афро фризуром доноси, јесте:

Енергија! Невиђена енергија – одговара тренер црно-белих наглашавајући посебно сваки слог.

Пре Американца, у Хумску је дошао Немања Гордић. Искусни плејмејкер је у разговору за „Спортски журнал“ рекао да познаје Тринкијерија још од времена када су обојица радили у Италији.

Питање је само да ли Гордић може да понови бљесак у, рецимо, сезони 2017/18.

Надам се да ће бити још бољи од тога – одговара Италијан.

Прво сам покушавао да пронађем домаће играче. Још ме боли колико су ми врата затворили директно у нос. Није могло ни да се прича о домаћим играчима. То је за мене било неочекивано. Волео бих да направим екипу са много домаћих играча, али то није било могуће. Онда ћемо тражити другачије. Шта је најсличније добрим домаћим играчима. Немања Гордић! Већ је био у Партизану, већ је доносио титулу, зна лигу, тврд је, има срце као бик. Има и искуство, изузетно је мотивисан. За мене је било лако да размишљам о њему.

Коментари18
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Marko Pavlović
Gordić je pravi plej!
Mnogo dobar grobar
Meni se Ratkov komentar dopada. Sport je danas biznis pa i KK Partizan i FMP će i ove godine biti legija stranaca. Napred Partizan.
алекса
Прочитајте овај разговор али неколико пута, обавезно. Схватићете зашто је један великан какав је Партизан ту где јесте. Они живе у прошлости, праисторија.
Elwood Blues
A gde ti zivis? U hodnicima Coviceve fabrike?
sljakari
Pa, valjda je sljaka praistorija!?
Realni Čiika
Raspad sistema u JSD!
Itd...
Zanimljivo zapažanje navijača čiji je klub prestao da postoji 1991
zak
Ha,ha,sto volim kad od muke pocnu komentari da navijamo za klub koji ne postoji itd.Dajte nesto novo,ovo vam je vec zastarjelo.Kad pobijedite likujete da ste pobijedili Crvenu zvezdu i provocirate nas navijace Zvezde.Kad izgubite,onda vas je pobijedio mutant,FMP 2 itd.Zvezda je uvijek bila i bice Crvena zvezda,klub koji je prvi osvojio neki evropski trofej iz Srbije.
Прикажи још одговора
ratko
sve je to lijepo ali ja sam vise za onu Duletovu verziju Partizana, kad se samo sjetim Novica, Tripkovic, Tepic, Rasic.... sa jednim ili eventualno dva stranca, ovo sad kao legija stranaca, radije bih pustio nasu djecu da igraju, sto je dobro i za reprezentaciju, recimo zbog ovih silnih stranaca nasa djeca ce na pozajmice, Pecarski i ostali ce imati jako malu minutazu i onaj Radanov iz Zvezde moze da pakuje kofere a veliki je talenat ali pored svih onih stranaca tesko da ce dobiti koji minut
Nele
Vidim da i karijere ovih sto su bili u Partizanu briljiraju. Miljenovic, Djekic, Andjusic pa isad se vidi veeeliki napredak u Jankovicu, Pecarskom, braci Aranitovic... I bas mi nije jasno kako to Covic brani Gagiju ili Lucicu da dodju u Partizan a nije mogao da zabrani igracu sa kojim je imao ugovor?? Nego ti igraci nece u Partizan, bili i videli kako je. Kad su odlazili pola njih je pljuvan jer suttrazili svoje pare.. A druga polovina se odrekla para pod pretnjama "navijaca". Da ne pricam o reketu koji igraci partizana placaju svim frakcijama..
krk
Ahahaha, a dal je bas to tako? Mislim kome je to zabranjeno da dodje u Partizan i ko mu je to zabranio, otkad je ovaj lazni trener u klubu? Koliko me secanje sluzi doveli ste 5 domacih igraca na raznorazne i sumnjive nacine...pa ne razumem sta je poenta? Dal neko da isprica ovom demagogu, da je dosao da radi u kljub koji je svojevremeno ulazio na treninge drugih klubova i otimao igrace, ali da to vise ne moze!!! Ako je na to mislio, onda moze da ide slobodno!
Прикажи још одговора

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.