Почетна / Кошарка / Партизан

Загорац: Имали смо утакмицу, пропустили своје шансе

Загорац није хтео да коментарише техничку грешку на крају меча, због гажења линије
ФОТО: И. Веселинов

Кошаркаш Партизана Раде Загорац честитао је Црвеној звезди на победи и рекао да је његов тим пропустио своје шансе.

- Честитам стручном штабу Звезде на доброј утакмици. Жао ми је због повреде Огњена Добрића у претходној утакмици. Стицајем околности догодила се у контакту са мном и зато није могао да игра. Ипак, кредит њима што су и без њега успели да одиграју конкурентну утакмицу и победе - рекао је Загорац новинарима после меча.

Загорац је истакао да је увек занимљиво играти у живописном амбијенту хале „Александар Николић“.

- Ми смо наше шансе пропустили. Имали смо утакмицу, имам осећај да смо имали утакмицу у својим рукама. Имали смо до последњих минута, хтели смо егал до краја. Опет су погодили неке шутеве, а ми смо мало недисциплиновано играли у нападу и одбрани и честитам им на победу. Резултат је 2:1, идемо даље.

Загорац истакао и шта је одлучило меч.

- Пустили смо две њихове тројке. Давидовца и Риверса. То су све кошаркашке ствари које морају да се изведу боље. Жао ми је због тога, јер смо имали прилику. Вероватно је свим навијачима и неутралним људима још занимљивије, јер се ова серија продужава - рекао је он и осврнуо се на меч у понедељак. - Једину ствар коју можемо да урадимо како бисмо дошли до изједначења јесте да неке ситне ствари у завршници боље урадимо. База и поступлати постоје, енергијом и физички им парирамо, али неке ситнице пред крај меча морају боље да се изведу и мислим да је то довољно за победу.

Загорац није хтео да коментарише техничку грешку на крају меча, због гажења линије.

- Не бих коментарисао суђење. То је неки разлог због које је свирана техничка. Превише је тензије настало око дербија и овако. Створена је ситуација која није здрава ни за једне, ни за друге. Ипак је ово спорт, кошарка. И једни и други играју у екстремно тешким условима, није нимало лако. Не волим да се кошарка ниподаштава неким спољним факторима, не бих коментарисао ништа. Суђење је било одлично, врхунско, на јако високом нивоу и није оно битан фактор - закључио је Загорац.

Коментари14
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

moma52
Jeste tehnička svirana po pravilima,ali isto tako sudija pre uvođenja lopte u igru, igrača koji se brani jasno rukom upozorava ,da ne sme da gazi liniju i ometa protivničkog igrača.Juras to nije uradio,zašto?Igralo se zadnja dva minuta i sudija je dužan da upozori igrača,a ako on to ignoriše dobija tehničku grešku.Naravno i da nije svirao tehničku,rezultat bi verovatno bio isti,ali bi završnica ušla u triler,a to košarku čini neverovatnim sportom.
Pigeon
Nazalost, nismo je imali ni u jednom trenutku. Oni su na razlici od 4-6 bili vrlo komotni, jer ste sve napade u situacijama kada ste mogli da prelomite izglupirali! Da li da te potsetim na onu tvoju kontru, koju bi i malo dete bolje resilo? Naravno, nije bila jedina situacija, imali smo jos nekoliko slicnih, ali posto si se javio...Svaki puta kada smo stigli na egal, ocas posla su sa dve-tri trojke isli na sigurnu razliku...Pali ste energetski, ali je i trener pao na taktici...
Луциано
Када би ти давао по 15/20 кошева сигурно би добијали ове утакмице. Дали се питаш после утакмице где сам ја био дао сам нула поена .са твојом анатомијом висином требао би да доминира на утакмици а не да преспаваш .лепо је Вујошевић питаш шта се догађа са загорцем што није лидер партизана ??.
Zikica
Decko je velika prevara od igraca... to se naziralo jos u Megi tamo je izvodio loptu pod kosem, izvodio aut, skakao tako sto se drugi odmaknu da on uhvati skok, isao na ulaz i kad treba i kad ne treba, pripaljivao za tri kad mu se hoce... a za sve je razlog bila statistika a moramo priznati da bas ona prodaje igraca...
Grobar 007
Rade, tvoja analiza je odlična, a tvoja igra zadnjh nekoliko utakmica ispod svakog proseka. Prosto ne mogu da te prepoznam. Šta se desilo sa tobom. Da li si izgubio samopouzdanje, da li loše radiš ili su naša očekivanja, kada si ti u pitanju, bila nerealna. Ti u bilo kom segmentu igre nisi napredovao, naprotiv. Uglavnom trenutno si najlošija karika u partizanovom timu. Uz tebe bih dodao i igru Gagića, S. Jankovića i N. Jankoviča kao ispod prosečnu. Definitivno nam je potreban jedan ozbiljan centar.
Nikolic?
Njega si zaboravio. Sto se petice tice, o tome sam pisao sve vreme. Igras protiv Odza sa centrom koji je 15cm nizi i gabaritno mnogo inferiorniji...
raša
E moj imenjače, to je zato što su ti cojones kao klikerčići. Bez toga nema bavljenja sportom.

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.