Почетна / Кошарка / Партизан

Пушица се враћа кући, Партизан доводи плејмејкeра из Америке!

Посебно је последња сезона била сјајна када је Пушица у питању. О томе говоре и бројна индивидуална признања која је добио: био је Ол Американ, у првим тимовима НАБЦ и Ол-ЦАА… Имао је просек од 17,7 поена, 3,7 скокова и 4,7 асистенција
ФОТО: Northeastern Athletics

Не видим наду без српских играча. Рекао је још пред Куп Радивоја Кораћа Андреа Тринкијери, тренер Партизана НИС. По његовом доласку, двојица од тројице појачања, заиста јесу били српски играчи – Никола Јанковић, па и Огњен Јарамаз.

Не треба ни подсећати колико су у Хумској урадили на јачању омладинске школе.

И – Тринкијери ту није стао. У Партизан се враћа још један бивши ђак црно-белих. Василије Пушица дипломац универзитета „Нортистерн”, на путу је повратка кући. Носиће дрес Партизана НИС током Суперлиге, што ће бити и некакав тест за потписивање вишегодишњег уговора.

Пушица игра на позицији плејмејкера, прошао је млађе категорије Партизана, од кога се опростио титулом јуниорског првака државе и отишао у САД. Прва дестинација је била „Санрајс академија”, одакле је отишао на универзитет „Сан Дијего”, да би последње две године провео у „Нортистерну”.

Посебно је последња сезона била сјајна када је Пушица у питању. О томе говоре и бројна индивидуална признања која је добио: био је Ол Американ, у првим тимовима НАБЦ и Ол-ЦАА… Имао је просек од 17,7 поена, 3,7 скокова и 4,7 асистенција.

ЛИЧНА КАРТА

Рођен: 12. септембра 1995, у Београду

Висина: 195 См

Позиција: плејмејкер

Просек у сезони 2018/19: 17,7 поена, 3,7 скокова и 4,7 асистенција

Круна свега је била титула националног шампиона у баскету „три на три”, током фајнал-фора.

А пре свега тога – седам тројки, три у последњих пет минута, одлучујуће утакмице после које је „Нортистерн” отишао у „Мартовско лудило”.

Од петка, када Партизан почиње Суперлигу, утакмицом против Меге, гледаћемо га у дресу Партизана.

Адаптацију на нови-стари клуб, сигурно ће му олакшати то што је током лета радио са Александром Матовићем, једним од асистената Андрее Тринкијерија у стручом штабу Партизана.

Како је и Пушица у разговору са медијима недавно рекао:

- Матовић је променио неке ствари у мојој игри и постао сам много бољи играч после рада са њим. 

Коментари8
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Pigeon
Ne kazem...Ali, bez bar dvojice iskusnih igraca koji su vec igrali, ali igrali EL ili EC nemojte da se zavaravate...Kazace neko-kosta! Pa, kosta! Ali, bolje dva dobra i skupa pojacanja, nego nekoliko s brda-s dola koji u sumi kostaju isto. Sa strancima treba veoma oprezno, jer nikada ne znas kako ce se uklopiti...
Mosquito
KK CZ je srpski tim pa zato ima 7(sedam) veoma skupih stranaca. Da bi KK Partizan postao srpski tim mora da igraju samo Srbi. Ono sto je sa Srbima osvojio Evropu ne racuna se, obzirom da istorija pocinje od Vucica pa na ovamo, a u kosarci od prevodjenja FMP u CZ.
ljubo
ljubomoran sam na tebe komarac ,sto tebi objave komentar a javno jos izneses ime konkretno a meni nece .
Pigeon
Ufff...bravo, majstore!
Zikica
Ma batalite te sto su igrali tri cetri godine univerzitetsku kosarku, nema od njih nikakve koristi... KKCZ se vec tri puta opekla Jankovic, Jovanovic i Ristic...
Marko Pavlović
Bravo, ali ja mislim da je Pušica bek šuter odnosno dvojka!
Piravelo Mile
I Milosavljevica juri Ostoja da se vrati,a i treba..Bez 5-6 solidnih stranaca (za top tesko da ima para),plus 4-5 dobrih,domacih igraca..nema sanse da se bude iole..konkurentan..To je ove godine Zvezda slozila i uspeli bi i u Evropi..da Tomicu realno ovo nije prva samostalna sezona kao treneru!!!To iskustvo...i primer Milogoraca sa legijom i samo Barovicem Popovic i Gordic dosta izostajali zbog povreda..ni s 10 miliona €,budzeta..ne uradise nista..

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.