Почетна / Кошарка / Партизан

Величковић: Морамо да гајимо оно што имамо

Новица Величковић је у каријери умео болне поразе да претвори у поучне лекције које су убрзавале сазревање
ФОТО: Н. Неговановић

Нешто више од месец након што је у Земуну прослављен 21. рођендан Новице Величковића, стигао му је поклон чију ће потпуну величину спознати тек касније.

Тај дар је запаковао Душко Вујошевић, а Милт Паласио само ставио машну.

После „пика“ Новица се отворио на шут за три поена, добио лопту и остао сам у дворани.

Нико из Панатинаикоса није могао да сања да ће Партизан шут за победу велике утакмице тражити преко дечака. Удисај знојавог кисеоника помешаног са никотином је прекинут негде дубоко у плућима свих у Пиониру док је лопта летела ка обручу...

Десетину минута касније очи дечака у свлачионици Партизана биле су мокре. Дечака који није осећао ништа осим разочарења. Да јесте, осетио би како је управо у том тренутку одрастао.

Једанаест и по година касније, поново је доживео тежак пораз. Ударац другачијег типа, али истог интензитета. Сада се, међутим, обратио саиграчима које је болело као њега те новембарске вечери 2007.

Рекао им је да је поносан, да је сутра нови дан, да је важније како се устане него колико се пута падне...

- Претешко је – процедио је Величковић неколико минута након што га је 7.000 људи вређало, а он заузврат стиснуо руку противницима уз честитке. – Искрено честитам Звезди на онако одиграној утакмици, мушки, са контролом од самог старта. У таквој ситуацији ти остаје једино да пружиш руку и честиташ.

Након што се поздравио са ривалима, Величковић је ушао у тмурну свлачионицу Партизана. Подигао је свакога коме је глава била погнута након што су из ње ишчезли снови.

- Саиграчима сам рекао „сутра је нови дан“ – каже Величковић. - Оно што имамо стварно морамо да гајимо. Да се вратимо у дворану и да тренирамо. Боли, али то је то. Идемо даље. Рекао сам овим момцима – главу горе. Биће пораза у каријери, само је битно како устанеш после овога.

Коментари4
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

crni
Novice, tebi i tvojim igracima koji ste obrukali klub zelim svu srecu.Sram vas bilo, pogotovo ako ste ucestvovali u necemu sto je necasno.Doneli ste nam puno gorcine i tuge neka vam je na cast vasa sramota.Sta ste vi radili i kako se pripremali za utakmicu sezone i kako ste bacali one cigle na kos, govori o vasim ljudskim i moralnim osobinama i karakteru.
Karlo Veliki
"Drzava ce pomoci Partizanu da dobije VAJLD-kartu za EL". Da li je Ostoja morao da proguta sarenu-lazu?.
Sidnej
Normalno , paprike , paradajz , krompir .....
Grobar 007
Bitno je Novice da i ti shvatiš da bi trebalo da prepustiš mesto nekom perspektivnom mladom igraču, ali svakako da ostaneš u klubu i pomogneš iskustvom i stečenim znanjem. Nisam siguran da je ta zamena Pecarski. Suviše je nežan i bez onog fajterskog -pobedničkog gena.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.