Почетна / Кошарка / Партизан

Тринкијери: Добили на неке ствари које смо измислили; Павићевић: Мало је фалило, то је спорт

Партизан је победио Морнар 75:73 кошем Џока Лендејла у последњој секунди утакмице 14. кола АБА лиге
ФОТО: М. Рашић

Тренер кошаркаша Партизана Андреа Тринкијери рекао је да је победа једино што је важно у данашњој утакмици са Морнаром.

- Како игра Морнар, то је најтежа утакмица за нас. Нисмо играли сјајно, добро, али смо добили важну утакмицу. То је једино важно. Могли смо 100 пута боље да играмо, да погодимо један отворен шут. Било је тешко играти и без навијача. Утакмицу смо добили на неке ствари које смо измислили. Идемо даље, опет да копамо - рекао је Тринкијери новинарима после утакмице у Београду.

Партизан је победио Морнар 75:73 кошем Џока Лендејла у последњој секунди утакмице 14. кола АБА лиге.

Похвалио је Алекса Ренфроа, искусног играча каквог је, по његовим речима, Партизан тражио како би помогао млађима.

- Када си неискусан, почнеш доста добро, па паднеш и враћаш се... Нема ритма, увуче се страх, нервоза и онда је обруч много мањи - казао је Тринкијери.

Тренер Морнара Михаило Павићевић рекао је да му је жао.

- Мало је фалило, то је спорт. Играли смо добру утакмицу. Доста добро смо се спремили. Имали смо утакмицу у својим рукама. Никад не коментаришем суђење и немам разлога. Шта је - ту је, морамо што пре да се опоравимо. Жао ми је момака, борили су се. Остаје ми само да честитам противнику на победи - рекао је Павићевић.

Он је навео да је Морнар имао „све у својим рукама”.

- Имали смо седам поена предности на три минута до краја, напад, отворен шут за три поена... Промашио је наш најбољи шутер и онда смо направили две катастрофалне грешке у одбрани, пустили смо јединог играча који може у том тренутку да шутне. То је оно што кошарку чини узбудљивом. Рекао сам секунд пре краја да нема радовања док се утакмица не завеши. Суђен је фаул, па грешка јер нисмо заградили, дозволили смо да Лендејл поентира из скока - казао је Павићевић.

Из Морнара је речено да се тај клуб жалио после утакмице због лошег рачунања времена после коша црногорске екипе у њеном последњем нападу, односно да је после поготка Антабије Волера остало мање од 1,9 секунде до краја.

Партизан ће у следећем колу дочекати Крку, док ће Морнар играти на свом терену против Задра.

Коментари19
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Марко Павловић
Џок Лендејл, Ђорђе Гагић и Стефан Јанковић против Дениса Клифорда и Крешимира Никића.
Che
Imam dilemu za Marinkovica i Zagorca. Za prvog nisam siguran da li treba da je u klubu, dok drugi uporno igra neodgovorno. Cini mi se da ni fizicki nisu pripremljeni.Trener Krdzalic je ipak za atletiku. Mozda bi prof. Koprivica mogao biti kec iz rukava?
Dule "grobar"
Da li neko zna kakvi su bili procenti suta Alekseja Nikolica?
Nikola18
Stalno se mucimo sa ovim "Mornarom",valjda nam ne lezi,ali bitna je pobeda.Napred Partizan!!!!
KASPER
Do sredine treće četvrtine Janković ubedljivo najbolji 11 poena.Trener ga izvodi i nevraća ga u igru do kraja.Malo neshvatljivo.Sem Renforda i Lendleja druge netreba ni pominjati. Neznam zašto pljujete trenera. Svi šutevi Partizana za tri poena bili su otvoreni i logično je bilo da se šutira.Pa nemože on da uđe pa da puca za tri poena. Sa njim Partizan će u narednim godinama daleko dogurati.Napred Budućnost.
ljubo
hvala Bogu da je neko primetio da su ovi celu utakmicu igrali zonu i svesno pustali sut nikolicu pre svega ali i ostalima

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.