Почетна / Кошарка / Партизан

Величковић: Морамо да се тргнемо и схватимо да се свака утакмица игра као да је последња

Биће ту и успона и падова, екипа је млада, нема много искуства па играмо променљиво, још се тражимо – каже крилни центар црно-белих Новица Величковић
ФОТО: И. Веселинов

Лепо је кренуло! Брејк на месту где је Партизан пре тога само једном победио – против Цедевите у Загребу. Па безболан пораз у Тренту. Па спектакуларне утакмице против Олимпије и Зенита, и победе које су очекивања навијача подигле на максимум.

А онда је Партизан отишао на малу турнеју. У Бар, Валенсију, па Ново Место... Кући се вратио празних руку. Губио је утакмице у којима се намерио на шутерски расположеног ривала – каква је била против Морнара, изгледао сасвим одлично, али ипак недовољно добро, против на терену шампиона Шпаније из 2017, а онда против Крке деловао потпуно незаинтересовано.

Меч у Новом Месту био је најлошије издање у досадашњем току сезоне.

На ту констатацију, Новица Величковић, капитен Партизана НИС, је за тренутак застао, поновио ту реч „најлошија“, па додао:

- Биће ту и успона и падова. Екипа је млада, нема много искуства. Просто, играмо променљиво. Још се тражимо...

И све то јесу чињенице, али Партизан нема много времена да се „пронађе“. Утакмице се нижу као на траци. Капитен зна начин како да се врате његов тим врати на прави пут.

- Нема времена за претераним жаљењем, само морамо да се вратимо у салу, да се ради јаче и више...

За разлику од већине играча Партизана, Величковић зна како изгледа бити у оваквој ситуацији. А зна и како се из ње излази.

- Утакмица је изгубљена. Да ли са једним, пет или 20 поена, није ни важно. Што је изгубљено не може да се врати. Сада мора да се реагује, да се тргнемо и да схватимо да се свака утакмица игра као да је последња.

Коментари6
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Marko Otasevic
Novica je legenda Partizana i dao je puno klubu ali je vreme da prestane da igra. Bolje je da uziva sa porodicom nego da se smara sa klincima sa kojima igra.
srdjan reljic
Novica je legenda Partizana! Voli Partizan i bori se na svakoj utakmici KAO LAV!!
nemam pojma
A ti Nole skidaj stomak što pre! Na šta to liči! Imaš teretanu, vrhunsku, a gajiš pojas za spasavanje!
Grobar
Daj bre Novice ne pametuj. Batali košarku jer nisi više za ozbiljnu igru. Nije to od juče, tako je već 2 godine. Fala ti za sve, ali dosta je.
Nisi ti Grobar
Sram te bilo , ti ces Novici da kazes da nije za ozbiljnu igru !? Da stanes mirno kad izgovaras Novicino ime i naravno - IDI GLEDAJ FMP !
Живи били
Што да батали када ће ове године дићи два пехара.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.