Почетна / Кошарка / Партизан

Гавриловић о разлозима пораза Партизана: Морамо више да поштујемо лопту

– Ситуације „ничијих лопти“ морамо да решавамо у нашу корист – јасан је крилни центар црно-белих
ФОТО: Еврокуп

Позив из „Спортског журнала“, Страхињу Гавриловића, крилног центра Партизана НИС, прекинуо је у паковању.

- Крећемо за 15 минута – узвратио је Гавриловић, очигледно у журби. Али, истовремено и пристао на разговор.

Пре него што је из хотела заједно са остатком црно-беле експедиције отишао на валенсијански аеродром, одатле потом за Франкфурт, па у Загреб, где ће Партизан сачекати аутобус и одвести до коначног одредишта – Новог Места, Гавриловић је вратио филм на меч против Валенсије.

Меч у коме су црно-бели играли сасвим добро, али у коме ипак нису имали снаге за брејк. 

- И пре него што смо дошли овде, знали смо шта нас чека, да је то евролигашка екипа, бивши освајач Еврокупа, увек у врху шпанске лиге – низао је Гавриловић комплименте на рачун ривала против кога је само дан раније играо.

А онда је сасвим упростио:

- Знали смо да неће бити лако!

Као пресудан тренутак, млади крилни центар је истакао почетак другог полувремена, када се Валенсија одлепила и на двоцифрену разлику.

- Само смо имали кикс у та три минута у другом полувремену – признао је.

И поред тога, Партизан је опет успео да се врати, до самог краја утакмице био је у игри. Али, ипак није успео да окрене. Црно-белима као да је у битним тренуцима попустила концентрација.  

- Морамо да исправимо грешке које су нас скупо коштале и сада, али и раније у Бару – додао је Гавриловић.

Предложио је и решење.

- Морамо мало више да поштујемо лопту!

Шта то конкретно значи, питамо. Гавриловић је дао пластичан пример.

- Рецимо, да ситуације тих такозваних „ничијих лопти“, решавамо у нашу корист. Да када је посед 50-50, узмемо ту лопту. То нам је сада недостајало. Чак смо и неке живе лопте давали право у руке противницима. Ако то исправимо, мислим да више неће бити проблема. 

(ЦЕО ТЕКСТ можете да прочитате у данашњем штампаном или ПДФ издању Журнала)

Коментари2
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

zoran
A POSLE DA ISPOSTUJETE OBRUCH, PA MREZICE, ZATIM PARKET, PA PESHKIRE...I.T.D...Hajde bre ne bulazni...Ekipa ne talentovanih kosharkasha I to je to.
Grobar
Pozdravio te Vanja Marinković. Zaboravih i Čanka.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.