Почетна / Кошарка / Партизан

Новица Величковић: Сви знају шта мени значи Партизан

Величковић ће осму сезону носити црно-бели дрес са задатком да буду пример на терени и ван њега
ФОТО: В. Марковић

Много тога се променило у Партизану, али ниједног тренутка није постојала дилема чији дрес ће красити капитенска трака. Иако је време пролазило, а лето обележиле многе активности, све време је било јасно да ће Новица Величковић и осму годину бити нуклеус тима.

Два дана уочи почетка припрема, то је постало и званично. Миљеник Гробара и синоним успеха Парног ваљка званично је ставио параф на нови уговор.

- Та опција се ниједног тренутка није доводила у питање. Сви знају шта мени значи Партизан, а и у неким годинама сам где немам жељу да јурим неке уговоре. Желео сам да останем и да помогнем колико могу. Ту је доста младих играча, што ме реално и највише вуче. Од мене се очекујем да будем пример како на терену, тако и ван њега. Да те момке научим шта значи играње за Партизан и колика је тежина дреса. Да науче са тим да се носе и да из себе извуку максимум, све у служби тима – нагласио је искусни крилни центра.

У тренажном процесу

Партизан ће са припремама за нередну сезону почети у понедељак, а Новица Великовић је већ више од три седмицу у тренажном процесу.

- Ранијих година сам се плашио да ће ме неко престићи и да ће бити бољи од мене, ако не радим цело лето. Сада другачије постављам ствари. Већи део лета сам искористио за одмор са породицом и да регенеришем тело. Али, пре неких 25 дана сам кренуо са радом – рекао је Величковић.

За два мандата, први од пет година и сада поново, Величковић је са Партизаном прошао све што се проћи може. Три пута је био шампион АБА лиге, пет пута се попео на трон Србије и три пута освојио Куп Кораћа.

Био је део великих европских похода и био један од играча који су обележили доминацију која се ретко виђа. После Реала, Бамберга, Меге и Трабзона, са Партизаном је прошао и знатно теже тренутке. Али, по свему судећи, турбулентни период је сада иза црно-белих и амбиције су поново шампионске.

- Оно што се надам јесте да ћемо расти из месеца у месец, да ћемо из дана у дан померати границе. Имамо доста младих играча и то не може да се пореди са неким старим временима. Клуб се полако стабилизује и много се лепше дише. Амбијент је све бољи. То је свима очигледно. Много се ради, а онда и резултати морају да дођу. Види се то и по броју продатих сезонских улазница, као и по ангажовању свих у клубу. Али, сада обећавати навијачима да ће се освојити АБА лига. То нико не може да уради. Све екипе су се доста појачале и конкуренција је доста јака. Али верујем у храброст и знање момака који играју за Партизан. Младост је велика предност, али зна да буде и велика кочница. На нама је да радимо, да се боримо, па ћемо видети докле ће нас то на крају одвести.

Новица убица“ је надимак који много говори о темпераменту и приступу Новице Величковића. Са том енергијом и односу према црно-белом дресу, жели да зарази цео тим. Други пут или пречица до успеха, не постоје.

- Дужност сваког играча је да увек и у сваком тренутку да целог себе за Партизан. То је оно што увек понављам у свлачионици. Максимум мора да се да у теретани, на сваком тренингу и на свакој утакмици. Када играчи то схвате то ће донети резултат клубу и њима појединачно. То је једини начин да Партизан поново стане на ноге, а да они стасају као играчи. Навијачи су нестрпљиви, навикли су на успехе. Али, Партизанова публика познаје кошарку и разуме ситуацију. Сви они препознају да се у клубу много тога променило и да постоји велика позитивна енергија. Уз подршку са трибина то ће нам много значити ове сезоне – истакао је Новица Величковић.

Коментари4
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Pigeon
Svidjalo se nekom ili ne, momak sa najboljim CV u aba! Steta sto su ga povrede omele u karijeri, ali nisu mu promenile karakter vodje, drcnog sportiste (naravno u pozitivnom smislu), borca i narvno, velikog partizanovca! Nama ce on da znaci, pa ma koliko igrao, jer cemo imati mlad tim, a vidite samo ova tri, cetiri kluba kakve sve babaroge dovode. Trebace iskusan vodja i neko ko ce biti stozer tima! Samo napred, najgore smo pregurali!
Nenad
Veliki sam navijac Crvene Zvezde. Ovog momka postujem do neba. U mnogome se razlikuje od vecine mladih igraca. U svakoj situaciji se jasno vidi da postuje i svoje i protivnicke igrace. Prava velicina.
Bojan
Hvala navijaču Crvene Zvezde na poštovanju našeg kapitena. Budimo sportisti navijajmo fer i korektno bodrimo naše klubove samo tako možemo uspjeti svi zajedno. Pozz
Igokeja
matora drcela

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.