Почетна / Кошарка / Партизан

Црно-бели су по свему судећи решили питање центра, Џок Лендејл стиже у Партизан

На свакој позицији Партизан ће у том случају имати по двојицу играча, плус момке из омладинског погона који ће пробати да се изборе за своје место под сунцем
ФОТО: Атлетик

Маркус Пејџ и Алексеј Николић су на кецу, Вања Маринковић и Александар Аранитовић на двојци, Раде Загорац и Банџа Си су по вокацији тројке, Новица Величковић и Марко Пецарски четворке, док је на петици Ђорђе Гагић. Јасно је ко је једини усамљен и коме је потребна подршка.

По свему судећи, Гагићу ће друштво у рекету Партизана правити Џок Лендејл, како је први објавио портал “Basketballsphere”. По много чему слични типови играча бориће се за Партизан на позицији сидраша (ипак је дан у којем су српски ватерполисти поново окачили медаље око вратова).

Лендејл је, као и Пејџ овог лета, односно Најџел Вилијамс-Гос пре њих, момак са веома лепим колеџ реномеом. Млади, 211 сантиметара  високи центар, пре неколико месеци је добио признање за најбољег играча године на Западној обали, конференцији у којој је играо његов Сент Мерис универзитет, али и Гонзага, Сан Дијего... При том, додатну тежину овом признању даје податак да је Лендејл и пре почетка сезоне био главни фаворит за освајање награде за играча године!

Дакле, свима је унапред било јасно да је овај Аустралијанац из далеког – 15.410 километара ваздушном линијом од Београда до Мелбурна па још 350 километара путем – омаленог Денилквина изузетан центар, али и поред тога нису успели да га зауставе током целе сезоне, па је он годину завршио са просеком од 21,1 поена, 10,2 скока, две асистенције и једном рампом по мечу! Посебно је блистао против најјачих ривала - Гонзагу је срушио усред Спокена. Оправдао је сва очекивања оних који су најављивали сезону.

При том, ако кажемо да конференција у којој је наступао не спада у сам крем, онда је за слику његовог квалитета меродавнији податак да је изабран у други “Ол Американ” тим комплетне НКАА. Ту не постоје контра аргументи.

Постоје и “хајлајтси” директних дуела које је водио са Душаном Ристићем, некадашњим студентом Аризоне, а од недавно поново играча Црвене звезде.

Наравно, сјајна универзитетска каријера никада није била гарант да ће на драфту бити прочитано његово име. НБА тимови нису сматрали да ће им донети неопходан квалитет и после Летње лиге у дресу Атланте, овај 22-годишњи момак је схватио да мора да крене другим путем.

Понуда и потражња су спојили Партизан и Лендејла. Ускоро би тај спој требало да буде озваничен и стављањем потписа на уговор.

На свакој позицији Партизан ће у том случају имати по двојицу играча, плус момке из омладинског погона који ће пробати да се изборе за своје место под сунцем.

У Хумској се памти допринос који је имао последњи Аустралијанац који је обукао црно-бели дрес. Алекс Марић је у једној сезони од просечног играча постао најбољи центар Евролиге.

Коментари34
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

nemam pojma
Džok Lendejl i zvanično od noćas centar KK Partizan Beograd. Čestitam momče, novi Ozi u instituciji. Dosad i Alex Marić i Nejtan Džavaji su se okitili silnim titulama. Tako i ti nastavi! SREĆNO !!!!
Bgd
Poslednji Australijanac koji je nosio dres Partizana je Nathan Jawai .
sad mi je jasno
Znaci zato se smanjuju penzije i plate...
Gipsy king
Ja mislim da ti kao grobare malo podprckuješ,a oni se kao malo pale....
Mosquito @ sad mi je jasno
Tebi nikad nista nije bilo jasno. Da te podsetim, penzije su smanjene pre 4 godine kada su vama brisali 16,8 miliona evra duga. The End.
Прикажи још одговора
ercov
Smanjimo mastu, Ostoja super radi i polako otplacuje sve one dugove koje je neko amaterski stvarao. Budimo srecni da mozemo nekog da dovedemo i da neko hoce da nam dodje jer do juce nismo imali ni zasta da se ujedemo. Dovode se mladi i perspektibni na kojima se u buduce moze dobro zaraditi a tek za koju godinu mozemo razmisljti o nasem starom dobrom nivou koji nam pripada na ovim prostorima pa i u Evropi.
Dule "Grobar"
Duletaje oterao Vucic - to je bio uslov da bi se Klub ostavio na miru
mani sendvic,pojedi nesto kuvano
Da ti pratis kosarku znao bi da Muta nije doneo 13 vezanih titula u KKP nego Dule i ne bi iznosio tragikomicne tvrdnje da je Pekovic bilo koga oterao, vec da je bio samo jedam pijuncic u celoj igri...potrazi na jutjubu ako ti je uopste stalo do istine jedan od brojnih Duletovih intervjua gde decidno imenom i prezimenom navodi ko ga je oterao...pametnom dosta
Прикажи још одговора
misa tumbas
ja se stvarno vise nadam necem boljem ali nemoj mnogo da se palimo pa da puknemo ko balon . Mi smo izgubili najboljeg igraca ( Gos) a stranci ...tek treba da vidimo gde su. Sve ostalo je isto . Od Zagorca neocekujem mnogo . Po meni on je prosecan igrac. Koliko para toliko muzike a mi para nemamo tako da .....

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.