Почетна / Кошарка / Партизан

Партизан чека одговор из Барселоне како би формирао тим

Црно-бели заједничком вечером, спустили завесу на сезону 2017/18. у којој су освојили први трофеј после четири године
ФОТО: kkpartizan.rs

Заједничком вечером играча – изостали су само Амида Брајма који се већ вратио кући у САД, као и Кваме Вон - стручног штаба и управе клуба, Партизан је спустио завесу на сезону 2017/18.

Сезону коју је почео са врло скромним очекивањима, само са „амбицијама“ да опстане, преживи, врати дугове, можда избаци неког младог играча. Али и сезону у којој је негде на половини схватио да је ипак потценио себе, да може много више од пуког опстанка.

Сезону у којој је освојио први трофеј после четири године – у Нишу је победом над Црвеном звездом мтс у финалу Купа Радивоја Кораћа пригрлио „Жућкову левицу“.

Сезону у којој је имао неке одличне утакмице, велике победе, али и киксеве. Више њих. И због којих није могао боље од петог места у АБА лиги.

Сезону у којој је најбољи баскет играо у фебруару и марту, али у којој га је пауза између АБА и Суперлиге опет избацила из ритма, па у домаћем такмичењу није успео да достигне форму из финиша регионалне лиге.

Зато је, баш као и прошле године, стао већ у полуфиналу Суперлиге. Само што је овог пута са друге стране терена имао знатно тежег ривала, најтежег могућег – Црвену звезду мтс, али је против себе имао повреде двојице играча из стартне петорке. У датим околностима, црно-бели тешко да су више могли. Једино су могли да поразом од ФМП-а, не већим од четири разлике, избегну тај пут. Али, то већ спада у домен приче „шта би било, кад би било“.

Оно што могу сада јесте да извуку поуке и да не понове исте грешке.

У следећу сезону улазе са много боље стартне позиције. Прошлог лета већ у јуну су остали без управе, тренера, играча… Тим су правили у ходу, неизвесност – око свега у клубу – је дуго трајала.

Сада имају – све! Тачније, скоро све. И даље их притискају дугови из прошлости, али сада је ту много више играча под уговорима. Још важније – доста младих играча под уговорима.

Додуше, питање је да ли ће сви они – из различитих разлога – остати у Партизану. Један од њих је и Најџел Вилијамс-Гос, али тешко да ће МВП и најбољи стрелац Суперлиге и догодине дириговати игром тима из Хумске.

Питање је и да ли ће Новица Величковић – који је посебно добро играо у другом делу сезоне, када је тим преузео Ненад Чанак и дао му улогу која му припада – потписати нови уговор. По завршетку плеј-офа, капитен црно-белих је рекао да му је потребан одмор, али и да га лопта и даље вуче. О томе шта за њега значи играње у Партизану, није потребно ни причати. И неће бити изненађење ако Величковића и догодине будемо гледали у црно-белом дресу.

Партизан би требало и да преговара са Вањом Маринковићем око продужетка уговора, пошто је талентованом беку на крају ове сезоне истекао први професионални уговор који је потписао као јуниор.

И није ту крај преговорима, њих ће бити доста. Али, та и многа друга питања сачекаће одговор док из Барселоне не стигне одлука да ли ће Партизан у следећој сезони играти у Еврокупу, за који није изборио место резултатима у АБА лиги, али је аплицирао за специјалну позивницу. На ту одлуку црно-бели, као уосталом и сви други заинтересовани клубови, не би требало да чекају даље од 15, најкасније 20. јуна.

Уколико добију позитиван одговор, то ће свакако утицати и на селекцију тима.

Коментари7
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Севера део
А,сада није "цигански" играти такмичење за које се нисте квалификовали пласманом у лиги?
Dejan
1:Vilijams-Gos ili neki amer,Tepic, Karapandzic. 2:Paunic (Zagorac),Aranitovic. 3:Todorovic,Si. 4:Macvan,Bircevic,Pecarski. 5:Lukovic,Gagic.
Dule "Grobar"
Voleso sam Tepica, ali mislim da je zreo za penziju. Ali, na koji fazon mislis da se mogu dovesti Macvan i/ili Bircevic?
Dule "Grobar"
Da li neko zna kakav je status (zdravstveni, pre svega) Ilije Djokovica iz Cacka? Postoje li kakve sanse da se Djokovic dovede u "Partizan"? Licno bih voleo da vidim u "Partizanu" i Zagorca, koji se po meni "zeznuo" sto nije dosao prosle godine, cak i za manju sumu jer bi u "Partizanu" igrao stabilno na "trojki"
Прикажи још одговора
kakav crni EK
Partizan treba da igra Fiba takmicenje jer primera radi AEK je ove godine zaradio preko milion evra, za razliku od ULEB evro kupa koje donosi samo ciste troskove klubovima i nikakvu korist osim jedino pobedniku takmicenja koji time obezbedjuje ucesce u EL naredne godine...pa se pitam da li to u Partizanu misle da mogu osvojiti EK iduce godine?? A ako ne misle da ga osvoje sto je i realno, zasto ga onda igrati i optereti klub dodatnim troskovima i uzalud uvecavati postojeci dug?? Zar nije bolje igrati FIBA ligu sampiona, u kojoj bi Partizan mogao sa dobro selektiranom ekipom da bude konkurentan i da se plasira na F4 i time stekne sasvim opipljivu finansijsku korist...kako god EL je besmisleno igrati u ovim okolnostima kad breme velikih dugova pritiska klub,osim ako neko ne zeli da klub unisti sasvim

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.