Почетна / Кошарка / Партизан

Чанак: Чакаревић се вратио, али је тотално ван ритма, Новица неће играти још одређено време

Вања Маринковић, иако није блистао против ФМП-а, показао велико самопоуздање и донео тријумф Партизану
ФОТО: В. Марковић

Сулуда пауза од завршетка АБА лиге до почетка Суперлиге, учинила је да се црно-бели балон издува. У њему су се налазиле сјајне игре Партизана, изузетно интересовање публике, еуфорија која је кулминирала освајањем Купа Радивоја Кораћа, атрактивна појачања, енергија Новице Величковића и напредак остатка екипе. У овом тренутку, од свега тога нема ничега. Осим победа.

Намерно су (објаснио је Ненад Чанак, тренер Партизана) обављене кондиционе и све друге врсте припрема тако да се у Суперлигу уђе као што највећи број тимова улази у сезону, тешких ногу и неуиграно. Потом би, како време одмиче, Парни ваљак требало да узима залет и буде најбржи и најјачи у плеј-офу. Да би се та рачуница обистинила, за сада је потребно побеђивати.

Зато су тројке Вање Маринковића којима је Партизан преокренуо меч против одличног ФМП-а биле злата вредне. Не само за црно-беле, већ и за младог бека.

Није Чубурац играо најбољу утакмицу, иако је постигао 26 поена. Али, изгарао је до последњег атома снаге, јурио главом без обзира и, из такве енергије, изродила се победа крунисана кључном тројком његовог доброг друга, Александра Аранитовића.

- Изузетно битна победа за нас. ФМП је добра екипа, стигла су им и два-три нова појачања која су се испоставила као веома добра. Ово је много важно за Партизан. У трећем периоду допустили смо им много скокова у нападу, али смо се на крају вратили и добили заслужено – поручио је Маринковић после меча у којем је шутнуо 10 тројки. Толико је опалио само једном ове сезоне, у дуелу са Будућности у финишу АБА лиге.

Партизан је против ФМП-а био без Новице Величковића и Квамеа Вона.

- Чакаревић нам се вратио, али је тотално ван ритма. Новица сигурно неће играти још одређено време, док Вон има проблем са леђима. Може да буде супер већ сутра, а може и дуже да паузира. Ако је ситуација као сада, неће играти – додао је Чанак.

Коментари4
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Karlo Veliki
Pocetkom godine Marinkovic je napunio 21 godinu. U prvom timu je skoro 4 godine i nikako da se seti da radi na velikom broju nedostataka. Sem suta koji ga posluzi par puta godisnje, sve ostalo je tanko. Posebno pada u oci njegova fizicka i voljna nepripremljenost a to se vidi kada sa loptom istrci petnaestak metara i onda odmah bezi u ugao, sagne se i sake stavi na kolena. Takodje bode oci to sto cim primi loptu odmah zeli da je se resi i to uradi na jedan mlitav i nesiguran nacin sto znaci da nema kreativnost, bezidejan je. Problem je u njemu. On zeli da bude manekenskog kroja i elegantan a kosarka trazi brze, misicave i izdrzljive. Za klub i Vanju je najbolje da se na kraju sezone rastanu a sansu dati 17. godisnjem Djordju Pazinu koji znatno vise obecava ali i ne dozvoliti mu da napravi Marinkoviceve greske.
nemam pojma
Vanja izlazi na draft, a po mom mišljenju bi trebalo da produži ugovor, ostane još dve sezone, a preko leta radi individualno, pre svega na kontroli lopte, vođenju i driblingu, da nauči krosover i vežba neumorno skokšut, dok mu pogoci ne postanu rutina. Mora te stvari da dovede do automatizma, tek tada će biti spreman za NBA. I da popravi bočne kretnje u odbrani. Telo, odraz i brzina su u redu.
Grobar977
Sve si lepo rekao samo ovo nije igrica.
Bik Koji Sedi
On mora prvo da se sredi u glavi,jer bez toga nema sta da trazi "preko bare",medju ajkulama. Cini mi se da je to i najveci njegov nedostatak i kocnica koja mu onemogucava brzi i pravilniji napredak. Pa onda ovo sto si ti naveo,sa cime se u potpunosti slazem.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.