Почетна / Кошарка / Партизан

Партизан решио БАТ и озваничио долазак новог центра, Брајма доноси шампионски пелцер

Прво је договорена динамика исплате дуговања Гордићу – око 50.000 долара, а потом и Вујошевићу, дуг према бившем тренеру, са свим трошковима износио је око 116.000 евра
ФОТО: kkpartizan.rs, sarmagedon

Амида Брајма нови је центар Партизана НИС. Момак који је недавно у дресу Остин Спарса освојио титулу шампиона Развојне лиге, у Београд стиже вечерас, дрес Партизана носиће током Суперлиге.

Брајма је рођен 11. фебруара 1994, у главном граду Гане – Акри. Висок је 208 сантиметара и тежак 104 килограма. Студирао је у Америци, на Универзитету Конектикат, где је био део тима који је освојио титулу првака НКАА лиге у сезони 2013/14.

Током прошлог лета, играо је летњу НБА лигу у дресу Чикага.

Освежење у центарској линији и те како ће добро доћи Партизану, посебно јер је Ђоко Шалић тек у четвртак, у Крагујевцу против Меге, одиграо прве минуте после интервенције на колену. Обрад Томић је одавно ван тима.

Да би на време могао да региструје Брајму – последњи рок за то је понедељак до 14 часова – Партизан је претходно морао да реши питање БАТ-а – забране довођења играча коју му је изрекла ФИБА по тужбама Душка Вујошевића и Немање Гордића.

Прво је договорена динамика исплате дуговања Гордићу – око 50.000 долара, а потом и Вујошевићу. Дуг према бившем тренеру, са свим трошковима износио је око 116.000 евра.

Све то је у току јучерашњег дана завршено и Партизан је „продисао”. Брајма ће бити регистрован на време…

Одлични центар би требало и да је у такмичарској форми, јер је до недавно играо званичне утакмице у дресу Остина Спарса. И то 48 њих, у којима је на терену проводио просечно 22,6 минута и за то време постизао 6,6 поена, имао 7,4 скока и 2,6 блокада.

Чињеница је и да има тај победнички менталитет – био је шампион где год је играо – претходно на колеџу, пре пар дана у Развојној лиги… Једино је питање колико ће му бити потребно да се уклопи у систем Ненада Чанка.

Партизан у Суперлиги стартује у среду – 19. априла – када ће у „Пиониру” угостити Војводину.

Коментари3
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Figaro
Koliko cujem KKP je poceo reselekciju rostera. Mozda bude 2-3 prodaje i 3-4 odlaska uz dovodjenje domace dvojke i krila . Dovodjenje stranaca zavisi od odlazaka a ocekuje se dolazak i dvojice mladih talenata. Kandidati su plej 20 i krilo od 19 godina.
zero
Brajm je dosao da bi se videlo da li on i Salic mogu biti tandem petica ako Gagic bude prodat. On nije vrhunski suter ali je majstor za rampe i nadprosecni skakac. Uz to i veoma brz u odnosu na Ggica.
SRBA
Welcome to Partizan!

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.