Почетна / Кошарка / Партизан

Чанак пред Цибону: Судар два бивша шампиона Европе увек побуђује посебну пажњу

- Ако допустимо Цибони да уведе утакмицу у њихов ритам, имаћемо пуно проблема - упозорава тренер црно-белих Ненад Чанак
ФОТО: М. Рашић

Све је спремно за још један кошаркашки класик региона! У суботу, 20. јануара у хали "Александар Николић", састаће се Партизан и Цибона уз бесплатан улаз на трибине.

У првом овосезонском мечу сутрашњих ривала, црно-бели су у Загребу победили 90:74. Сада, шест кола пре краја лигашког дела регионалног првенства, Парни ваљак наставља борбу за пласман у плеј-оф.

Пред сутрашњи класик тренер Партизана Ненад Чанак је изјавио:

- Гостује нам Цибона, а наши дуели са њима су кроз историју увек били занимљиви. Судар два бивша шампиона Европе увек побуђује посебну пажњу, а тако је и овог пута. На самој утакмици, ми ћемо покушати да наставимо низ добрих играра и да што је боље могуће уклопимо два нова појачања. Не треба очекивати много од њих у сутрашњем мечу, али немамо много времена и морамо да их у што краћем року уклопимо у тим. Очекује нас меч против искусне Цибоне која има играче са доста абалигашких утакмица у рукама и ногама. Знају да играју кошарку и ако им допустимо да уведу утакмицу у њихов ритам, имаћемо пуно проблема. Ипак, судећи по томе како тренирамо, верујем да имамо добре шансе да сутра победимо.

Бек црно-белих Александар Аранитовић свестан је важности сутрашњег меча.

- Знамо шта нам је циљ и знамо да нас до њега води само победа. И Цибона и ми смо доста променили састав у односу на први дуел, имамо нове тренере и играмо другачије. Наше игре у последње време, дају нам право да верујемо у тријумф, а надам се да ћемо до њега доћи уз подршку са пуних трибина - истакао је Аранитовић.

Улаз на трибине дворане "Александар Николић" биће бесплатан, а капије се отварају сат времена пре почетка кошаркашког класика.

Коментари10
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Figaro
Sutra je bitno da pobedimo a da Vilijams i Velickovic provedu sto manje vremena u igri.
nemam pojma
Osnovna strategija čuvenog kineskog stratega ratovanja je da protivnika NIKAD ne smeš potceniti ni omalovažavati. Uvek moraš da imaš maksimalni respekt, poštovanje je put do pobede. Čanak je čitao izgleda Sun Cua.
Mnogo dobar grobar
Između 27 i 32 razlike dobijamo. Napred partizan!
slobinator
čuj dva bivša prvaka evrope.jedan od pre četvrt veka u konkurenciji belgijanaca,holanđana,mađara, finale sa huventudom (ko ga još pamti) a drugi 2 titule još pre 33 godine i to zahvaljujući vanzemaljcu draženu,posle toga truba.skoro isto kao kad bi igrali bosna i split,a i jedni i drugi raspadnuti.
Pedja
Znas kolko ste vi svetlosnih godina iza ta dva kluba? Klub bez iole evro uspeha, sa velikim igracima koje mozes nabrojati na prste, sa cetiri drzavne intervencije kako se ne bi ugasili, sa nepsotojanjem par godina......kolko ste daleko nisi ni svestan, jer nije sam prvak evrope, do 4 FF , najvise igraca u nba od svih evro klubova, velikih igraca kolko ti srce hoce....puno tteba pisati a tebi je to nemoguce shvatiti
qwerty
Sva sreca istoriju svog klubica ne mozes nikako da zaboravis jer traje manje od 10 godina.
Lignjoslav Pipak
Zuk, sve se slažem sa tobom.Zaista ako ne mogu da pobjede onakvu Cibonu,Partizan je dobar ako ostane u ligi
@@
Lignjoslave idi kuci cuvaj krave.

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.