Почетна / Кошарка / Партизан

Партизан у Еврокупу по старом, Лимож стотком до нове победе, одлучио Милеров промашај

Партизан је поразом у прошлом колу од Билбаа у истој хали и дефинитивно изгубио све шансе за пласман у Топ 16 фазу, а изгубио је и у деветом колу против Лиможа
ФОТО: И. Веселинов
Партизан – Лимож 98:101 (20:19, 31:23, 25:34, 22:25)
Дворана: „Александар Николић”. Гледалаца: 700. Судије: Мигуел Перез Перез (Шпанија), Петри Мантила (Финска) и Артурас Сукис (Литванија).
ПАРТИЗАН: Милер 26, Вилијамс-Гос 28, Тадић, Аранитовић 5, Јовановић, Маринковић, Танасковић 5, Величковић, Пецарски 8, Андрић 8, Стевановић, Шалић 18.
ЛИМОЖ: Џојс 8, Базиле, Лидека 10, Жаите 9, Хајс 22, Моренси 4, Гибсон 7, Картер 17, Хауард 3, Бутеј 21.

 

У мечу без већег резултатског значаја, Партизан је одиграо по старом, поново је у Еврокупу примио више од 100 поена, али је и у таквом односу снага имао шансу за победу.

Ривали су били у егалу после првих пет минута (5:5), али је Партизан тројкама Аранитовића и Андрића, те уз по једно бацање Американаца Милера и Вилијамс-Госа дошао до предности (18:12).

Но, финиш првог квартала је припао Французима, који су чак успели у једном моменту да преокрену, тројком Картера (19:18), али је три секунде пре краја погодио Милер (20:19).

Друга четвртина била је још боља за домаће, који су имали пре свега сјајну нападачку продукцију. После поена Аранитовића у 16. минуту црно-бели су водили са 39:30, до полувремена задржана је иста разлика (51:42).

Али, по ко зна који пут ове сезоне Партизан је одиграо лошу трећу четвртину у Еврокупу. Лимож је то знао да казни, те је после „два плус један” Жаитеа пришао на четири поена минуса (56:52).

Било је много осцилација у тиму Ненада Чанка, Партизан је још једном повео, чак и двоцифреном разликом (64:54), али је уследио велики пад у финишу овог квартала.

Толики да су гости стигли до изједначења, закључно са далекометном тројком Хауарда уз звук сирене (76:76). Кад је почетком последње четвртине Лидека погодио, Лимож је после дуго времена водио (78:76).

Тројке Картера и Хејса натерали су Чанка да шест минута пре краја затражи тајм-аут (84:79). Уродило је плодом, двојка Танасковића, тројка Вилијамс-Госа, те погодак Милера вратили су предост црно-белима (86:84).

На три минута прње краја ново изједначење (88:88), уз напомену да је од четири бацања Шалић убацио два у тим моментима. Но, после монструозног закуцавања Милера тренер Лиможа је тражио тајм-аут (90:88).

Милер је кошем уз убачено додатно слободно бацање „поништио” три поена Бутеја, али је исти играч гостима донео предност изједначење на минут и по до краја (93:93).

Вилијамс-Гос је потом био сјајан иза линије 6,75, баш као и Хејс. На исти начин није узвратио Андрић, а кад је нови далекометни хитац погодио Картер, 33 секунде пре краја, Чанак је затражио тајм-аут (99:96).

Џојс је на линију бацања послао Вилијамс-Госа, а овај је погодио оба пута (99:98). На 31 секунд пре краја, после тајм-аута гостију, Чанак је одлучио да брани напад, а Жаите је начинио фаул у нападу.

Тренер Партизана је на 16 секунди пре краја тражио тајм-аут. Но, Милер је промашио зицер, а у контри је Бутеј био немилосрдан, за коначну одлуку (101:98).

Семафор деветог кола Ц групе Еврокупа:
Партизан – Лимож 98:101 (20:19, 31:23, 25:34, 22:25)
Среда:
18,00: Лијетувос ритас – Алба
20,30: Билбао – Локомотива Кубан
Табела: Локомотива 8-0, Лимож 5-4, Алба 5-3, Лијетувос ритас 4-4, Билбао 2-6, Партизан 1-8.
Коментари16
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Луциано
Гледам тегелтију и Грбовића то је ужас од коментара .Гробари упитао БиХ ја њих кад сте знали да се праве штетни уговори што сте ћутали кога сте штитили Даниловића и Вујошевића .и докле иде тај безобразлук сад питају овог Михаиловића што не каже који то људи кваре трансфер Загорца који то људи ово који то људи оно.лицемери годинама ћутите шта раде Вујошевић и Даниловић па су сад напали човека ни кривог ни дужног .овај Грбовић ја не знам шта човек хоће предлагао је Николића шта сад прича да овај председник нема саветника за спорт у клубу па хајде већ једном Грбовић уђи у коло па буди ти тај . Грбовић каже Вујошевић је био тренер председник економ итд. Тегелтију то потврђује и шта сад ко је крив за дуг 7 мил. Ко је крив за урушавање клуба .Еј бре да тренер има 30.000 еу.месечно па ко је био тренер па није луд да иде у иностранство. Или тај неки играч 50 еу камата дневна лудизам .и сад господо тегелтију и Грбовића реците да сте све то знали али сте ћутали .
Znak
Tegeltija jeste to sve znao, za Grbovica i nisam siguran.Tegeltija je sve vreme govorio kako se igra za dzabe,iz ljubavi.Za nase standardr Vujosevicev ugovor je bio jaci nego u timovima iz 80% bogatijih zemalja.
Kako?
A "najbolja publika u univerzumu" 700 ih?
Kako?
Ja samo pitam.I prethodni mecevi nesto to mrsavo jako sa posetom.
Che @ Kako?
A sv. Nikola?
Mosquito
Salic je "sirovina" koju tri godine niko nije obradjivao i tu je njegov glavni kvalitet. Ne vidim da je Lesor nesto mnogo bolji od njega. Jedino mozda ima lepse zube ali zato Salic ima lepsu bradu.
Dobro
Dobro smo odigrali, steta sto nije nagradjeno pobedom. Treba nam jos jedan dobar centar, cim Salic izadje da odmori dodje do bezbroj ofanzivnih skokova protivnika. Ne znam zasto smo se tako lako odrekli Lukovica, njegova visina bi nam dobro dosla sada.
Grobar007
Nije Milerov promašaj bio odlučujući za poraz već igra totalno indisponiranog Anrića koji je u završnici imao 4 ili 5 vezana promašaja za 3 i glupi faul za tri slobodna bacanja. Dečko stvarno treba da ide kod psihijatra jer je prosto nemoguće da više od decenije trenira, a tako malo daje.

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.