Почетна / Кошарка / Партизан

Андрић о чудесном мечу са Игокеом: Тешко поновљиво

„Играли смо противника који је већ остварио две велике победе, против Будућности и Цедевите. Игокеа је одлична нападачка екипа, имају више играча који у сваком тренутку могу да постигну поене. Било их је тешко бранити“
ФОТО: Н. Неговановић

Док је Партизан лагано, али сигурно увлачио Игокеу у свој ритам, онај у коме напад доминира, ломио ривала, са трибина су се чула „гунђања“. У смислу...

- Играјте одбрану! Ајде, одбрана, бре!

Па се онда мало чуло и...

- Цео напад!

И то баш у тренуцима када би се – рецимо Милер – у трећој секунди напада подигао на шут. Углавном је погађао.

Није Партизанова публика навикла на такву кошарку. Али, лако се привикла. И престала да „гунђа“. Јер, 117 поена колико је Партизан убацио Игоеке, не заслужује ништа друго до – похвале. Аплаузе и - песму. Баш тако су црно-бели испраћени у свлачионицу после нове – треће узастопе – победе у АБА лиги.

Сви су били задовољни, дуго после утакмице препричавали тих 117 поена. Али и чињеницу да тих 117 поена ипак нису били доказ некакве доминације Партизана.

Јер, црно-бели су се дуго мучили. Тачније, за ривалом су каскали читаво прво полувреме, потом и шест минута у наставку. Тада је Игокеа водила 64:68. А, онда се упалила машина. На обе половине терена.

Игокеа је следеће поена постигла тек на 34 секунде пре краја овог дела игре, Партизан 17. Тада су црно-бели окренули меч. Преломили су га нешто касније.

- Андрић је са оне две тројке пресудио – убацио се Мирослав Николић у причу док је, баш млади Крагујевчанин износио своје утиске после утакмице.

Те две тројке десиле су се почетком последњег периода, после којих је Партизан отишао на 88:74. Враћала се Игокеа, претила. Али, црно-бели нису дозволили да им победа исклизне из руку.

Осим што је била веома ефикасна, за Андрића је ова утакмица била и...

- Веома тешка – додао је.

Објаснио је и зашто.

- Играли смо противника који је већ остварио две велике победе, против Будућности и Цедевите. Игокеа је одлична нападачка екипа, имају више играча који у сваком тренутку могу да постигну поене. Било их је тешко бранити - причао је Андрић.

Момак који је стао на 15 поена – све је убацио ван линије 6,75 – се потом осврнуо на игру свог тима.

- До краја смо играли добро у нападу.

Одбрана?

- Добро, на томе морамо да радимо. То је евидентно. Радићемо и мислим да ће и то бити боље.

Није много пута на српским теренима виђена утакмица на којој је постигнуто више од 200 поена. Како је рекао Николић, као у НБА. Андрић се пак, сећа да је играо такве утакмице. Подсетио га је и Николић.

- Док је био клинац у Крагујевцу, убацивао је и по 40 – рекао је, што је измамило осмех Андрића.

- Било је пар утакмица, ево и „коуч” се сећа – узвратио је не престајући да се смеје.

Партизан нема времена да се радује, нити као што је рекао Николић, да поставља неке друге поставке у одбрани. Већ данас, црно-бели крећу пут Билбаоа, где их сутра чека меч трећег кола Еврокупа. Пре приче о новом искушењу, Андрић је уз осмех рекао:

- Тешко да можемо да поновимо 117 поена.

Онда доста озбиљније.

- Билбао је тешко гостовање. Сви то знамо. Дворана је увек пуна, цео град живи за своје кошаркаше. Биће тешко, али нећемо се унапред предати. Нама су утакмице у Европи драгоцене због скупљања искуства, чине нас бољим за оно што нас чека у АБА лиги. Али, све то не значи да ћемо отићи тамо без амбиција. Напротив. Борићемо се, покушаћемо да унапредимо све оно што смо радили добро, а да исправимо грешке. Морамо тако. Времена за тренинге између путовања немамо много – јасан је Андрић

БИЛБАО-ЗАГРЕБ, ПРЕКО БЕОГРАДА

Црно-бели су јуче одмарали, ново окупљање заказано је за данас нешто мало пре поднева на аеродрому „Никола Тесла”. Одатле ће чета Мирослава Николића кренути ка Билбаоу, где је сутра чека дуел у Еврокупу.

Меч се игра у уторак од 20 часова, док ће готово читаву среду црно-бели провести у повратку у Београд. По доласку кући, имаће времена тек да промене опрему, пошто већ у четвртак крећу у Загреб, где их у петак чека меч АБА лиге против Цибоне.

Коментари1
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

grobar rs
Muta sredi odbranu i to je to....

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.