Почетна / Кошарка / Партизан

Тодорић: Партизан функционише без новца, о председнику у другој полoвини августа

О проблему председника, више у другој половини августа. Клуб дуже време без новчаних прилива
ФОТО: В. Марковић

Припреме Партизана почињу 7. августа. Иако се у једном тренутку чинило да ће Мирослав Николић на првом тренингу имати проблем да игра „пет на пет“, црно-бели су почели полако да склапају коцкице. Једна од њих је и Џејми Скин, искусни Американац који је прошлу сезону провео у Пећи.

Нови играч је био само повод да позовемо Драгана Тодорића. Јер много је тема о којима може да се разговара са спортским директором Партизана. Кренули смо од најактуелније.

Послали смо уговор Скину, чекамо да га потпише и да га врати. С обзиром на временску разлику, то би требало да се деси у току ноћи. Али, то су само формалности, та прича је практично завршена – рекао је Тодорић.

Како је избор пао баш на Џејмија Скина, питамо. Тодорић је, без околишања или било каквог улепшавања стварности, рекао:

Гледали смо више играча. С обзиром на буџет којим располажемо, трудили смо се да пронађемо нешто што није много скупо, а што би по квалитету одговарало. Мислимо да је Скин право решење, јер може да игра на обе центарске позиције.

Тако је Партизан пре свега почео да попуњава унутрашњу линију, пред Џејмија Скина, у Хумску је дошао центар Обрад Томић.

Али, још је много „рупа“ које морају да се попуне. Како то обично бива и много имена се помиње. За сада се приче на томе завршавају.

Помињу се многи, а ми гледамо играче и радимо. Глупо је да причамо о било чему док не дође до завршне фазе. Ту су још четворица-петорица играча, али то ништа још није завршено, тако да ту и нема шта да се каже.

Да би тим у складу са амбицијама, али и традицијом црно-белих могао да буде формиран, потребно је и да клуб функционише добро.

Партизан тренутно „живи“, али то је тако далеко од свега доброг. Није тајна да је прошло скоро два месеца од оставке Николе Пековића, а да се ни не назире његов наследник на месту председника клуба.

Проблем је и што баш никаквих помака у том смислу нема. Скупштина још није заседала да би се изјаснила по том питању. Тодорић је објаснио зашто.

Још је сезона годишњих одмора, тим питањем активније ћемо се бавити у другој половини августа. За, отприлике, месец дана, имаћемо и више одговора. У овом тренутку доста је тешко окупити људе, јер су сви на одморима ван Београда. Зато ћемо се мало активније бавити тим стварима у другој половини августа.

За сада...

Функционишемо тако како функционишемо, без новца – додао је Тодорић.

Нема никаквог прилива већ дуже време, али се надамо да ће ситуација да се промени од половине августа.

Партизану су истекли уговори са два највећа спонзора, НИС-ом и Телекомом.

Надамо се да ћемо наставити сарадњу. Као и прошле године ти уговори се завршавају почетком септембра. Било би нам веома значајно кад бисмо наставили сарадњу са те две државне компаније, јер су то наши највећи спонзори. У супротном, овако лоша ситуација, била би још тежа – закључио је Тодорић.

Коментари6
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

ivan
zaboravio je da se zahvali nekome za praznu kasu.
Realno
Amer i Australijanac su dosli za kikiriki i semenke,sigurno...od ove spod... smo vec navikli da sve sto kaze,nije tacno,vec obrnuto,tako da laze za pare,da ih nemaju,ne bi dovodili strane igrace.
@realno
Sta tebi nije jasno? Podicicemo kredit kod neke banke, isplaticemo sve sto treba i onda ce nam obrisati kredit! Poznato?
Grobar
A da funkcionišemo malo bez tebe, Šilobada i Stragarca.
ccc
Interesantno je da je ovaj Amerikanac upravo rped potpisom bez dolara u kasi.
Bojan
A sta je sa Australijancem? Koliko znam on je trebao vec da dodje na pocetak priprema.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.