Почетна / Кошарка / Партизан

Величковић: Мораш да браниш своје место!

"Партизан је нешто што вуче сваког и сви би волели да буду овде. А ти мораш да браниш своје место. Толико је просто"
ФОТО: М.

Новица Величковић је велики емотивац. То не крије и нема проблем да призна. Не мери дербије, никад није не правио разлику између њих. Сви су му једнако важни. Сада када је „ветеран“, победама над вечитим ривалом, радује се на исти начин као што је то радио и у свом првом, пре 12 година. За њега не постоји дерби који не значи ништа.

И овај последњи, који решио управо он, шутем у последњој секунди у њему је изазвао провалу емоција. Прво их је поделио са супругом која је – као и увек – седела тик уз терен. А колико је био срећан због тријумфа, најбоље ће описати његове речи неколико минута после утакмице:

- Да су ми деца била ту, вероватно би их изнео на врх „Пионира“ – рекао је Величковић.

Потом се вратио на тај последњи напад. За њега је Партизан имао 11,1 секунду.

- Добро ми је Ратковица додао, отворио сам се и погодио.

Подсетио је и на тренутак неки секунд пре одлучујућег напада и прво изједначење на утакмици.

- Миха је дао ту веома важну тројку. Претходно је и Хечер, на 12 разлике за њих, убацио две и вратили смо се. Иначе смо, опет, ишли горе-доле-горе-доле. Стално момцима причам да против Звезде нападачки можеш да имаш те падове, али у одбрани не да не смеш да имаш слабих минута, већ мораш да будеш у пуном контакту све време и да се држиш на тај начин.

То значи и да морају да истрпе много оштрих дуела, удараца... После једног таквог у финишу меча, Величковић је дуго остао у разговору са судијама.

- Стварно мислим да је био фаул – мирним тоном је рекао.

Објаснио је зашто је и тако убеђен.

- Осетио сам ударац у лице, чак се и види... Покушавао сам да им покажем. Али, `ајде! Нећу то да коментаришем, битно је да смо ми добили. И то једино желим и када им се обраћам током утакмице. Они људи раде свој посао, ја радим свој и тако то иде.

Резултатски, ова победа Партизану није донела помак на табели. Ако оба београдска ривала остану на једном поразу, Звезда ће у плеј-офу кренути са пол-позиције, због оних 11 разлике из првог дербија. Али, Величковићу је нешто друго важније.

- Битно је да смо ми видели да можемо да играмо са њима. Када бисмо ми увек играли овако у контакту, да нема лаких поена - као што Звезда игра, на крају крајева – када бисмо овако одговарали свима, лакше бисмо долазили до победа. И те празне минуте које имамо од почетка сезоне, лако бисмо подносили јер бисмо их контролисали одбраном. Али, добро. Доста смо млади и неискусни, а дерби је дерби.

Звезда је промашила 17 слободних бацања, тако да се одлука Партизана да у последњем напад прави фаул, показала као веома добра и сасвим логична. До тада са пенала непогрешиви Марко Гудурић, је промашио једно бацање.

- Такве одлуке се праве када хоћеш да имаш судбину у својим рукама, сада нам се исплатило. Гудурић је промашио бацање, а ми смо убацили кош у последњој секунди. Некад ти то пође за руком, некад не.

За разлику од Звезде, Партизан је промашио само шест пенала – од 35.

- Сада смо добро шутирали. Са тим смо имали проблема у прошлим утакмицама, кад нисмо били на нивоу. Али, најважније је да за полуфинале и финале будемо на нивоу.

Колико оваква победа може да значи Партизану да коначно „кликне“ и у Суперлиги заигра на очекиваном нивоу, питамо Величковића.

- Наравно да нам значи и то много. Међутим, не би требало од овога правити еуфорију, нити превелику причу, добили смо вечитог ривала и то је то. Сада нас чека Динамик, па Борац. Сви они су нам показали да не можемо да се опуштамо. Ниједну утакмицу нисмо добили лагано. Ми не смемо никога да потценимо, то је просто.

До краја лигашког дела, Партизан ће још само две утакмице играти код куће – против Спартака и Мега Лекса.

- Идемо у Чачак, неугодан терен. Пре тога нас чека Динамик, право да вам кажем, дуго нисам играо у тако малој сали. Сви желе да играју против Партизана. И то стално причам. Партизан је нешто што вуче сваког и сви би волели да буду овде. А ти мораш да браниш своје место. Толико је просто – закључио је Величковић.

КОМУНИКАЦИЈА СА НАВИЈАЧИМА

Величковић је дуго славио са навијачима. Он и сви црно-бели момци.

- Партизан је нешто што вуче и буди емоцију. А сви знате какву код мене буди. Моја комуникација са навијачима је увек била таква. Понекад осетим да би требало и они да погурају...

Коментари5
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

posmatrac
odavno si zasluzio mesto medju velikanima partiyana
Labud
Fascinantno je kako moze da motivise saigrace. Jaka licnost i lider, sto ga cesto dovodi u konfrontaciju sa nadredjenim. Ali takav bi trebao svaki partizanovac da bude. Otvorena sumnja u svaki autoritet, odvaznost i sloboda.
nije veciti derbi
ovo je fmp koji ima ustupljeno ime crvena zvezda
Shone
Nema ustupljeno ime Crvena Zvezda! Kupio je brend Crvena Zvezda!
Zuk
Novice ti si nasa legenda u svakom pogledu,igracka , motivaciona i odana.Vole te tvoji grobari.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.