Почетна / Кошарка / Партизан

Маринковић: Навијачи седми играч; Џикић: Конкретно нам овакав распоред одговара (ВИДЕО)

Поенима Вила Хечера Партизан је у београдском Пиониру савладао Цедевиту 74:73 и полуфиналну серију АБА лиге вратио у Загреб
ФОТО: М. Рашић

После меча, бек Партизана НИС, Вања Маринковић је на конференцији за медије изјавио:

- Јако битна победа за нас, поготово због пораза у Загребу и лошег првог полувремена које смо тамо одиграли. Мислим да смо вечерас одиграли добро и да је завршница могла да буде мирнија. Битно је да враћамо серију у Загреб. Хвала пуној хали, били су нам и шести и седми играч - истакао је Маринковић.

Тренер црно-белих Александар Џикић је честитао и Цедевити и својим играчима на вечерашњој представи.

- Честитам пре свега Цедевити на врло доброј утакмици и мојим играчима на победи. Атмосфера је била таква каква јесте. Цедевита је врло искусна и квалитетна. Они су у оваквој атмосфери успели да одиграју прилично прецизно шутерски. Шутирали су преко 50 одсто целу утакмици. Можда смо могли да одиграмо боље, али генерално победили смо и то је најважније - рекао је Џикић.

На питање новинара да ли ће оваква завршница утицати психички на Паритзан и Цедевиту пред мајсторицу, Џикић је рекао:

- Одлука лиге је да се полуфинале игра на седам дана. Тако да има времена да се сви крајем марта одморимо и да се психички човек врати у нормалну, а да ли ће имати посебан ефекат, заиста не знам. Право да вам кажем, појма немам. Наша сезона, чули сте ово 101 пут. Наша сезона се дели после Ниша и пре Ниша. Ја нисам задовољан како и колико тренирамо, али принуђени смо на неке ствари и ту нема компромиса. Сад конкретно нам овакав распоред одговара због тако неког стања. Луковић је једанпут тренирао и данас играо 11 и по минута. Гордон се враћа. Тако да то је то - закључио је Џикић.

Коментари16
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Lazar Matić
- Džikiću, stani pred ogledalo i kaži - TI SI NAJVEĆI KRIVAC ZA KATASTROFALNU SEZONU, pokupi se i idi ! Tiu si najveće razočarenje. Veće i od Pere Božića. Nisi ti ipak dorastao da vodiš ovu ekipu koju si uzgred jkatastrofalno selektirao. I povedi sa sobom I Brauna i Robinsona i Ratkovicu i Majstorovića i Karahodžića i Vrapca...
Grobar
Igra katastrofa, ni jedan igrač u sezoni nije napredovao, stranci kriminal, Pot nas pod Čankom održao i počeo da igra, ali Džile svojim ne znanjem odmah to poništio Ratkovicom, pametnom dovoljno. Sve ovo pišem cele sezone i dobijam minuse kao Ciganin. Čovek samo glumi trenera tajm autima na engleskom. Sa njim na klupi i iduću sezonu će "pojesti skakavci".
Nula
Lazare koji ti je taj braun, dali neko iz fmpea koji je ostao u tvojoj glavi. Bozic bolji od Ace, videli smo to prosle sezone. Pustite coveka da radi na miru. Mozda je ove igrace on odabrao, ali zasto se niko ne zapita koliko mu je love dao Pekovic. AD je sa ovom ekipom dostigao Maksimum, a sve ostalo je premija, da ne kazem Cudo.
Прикажи још одговора
ch
po 15 minuta praznog hoda neznamo kos da damo da to iskoristimo
Nidžo
Navijanje odlično svih 40 minuta.Robinson 3 minute i ništa nije osim ona 2 faula.Vrabac nije loše.Marinković loše,ali dao je onu trojku koja jedna od bitnih koševa.Novica i nije puno pokazao,ali je imao 10 skokova.Majstorović standarno.Birčević je odlično odigrao.Koprivica isto nije loše,ali da je igrao još bar 2 minuta napravio bi 100% 5 faulova.Andrić samo ona trojka.Hečer 23 poena,od čega je svaki bio bitan.Pot i Karahodžić povrijeđeni.Gordon očajno.Šutira 1/7 ali ja sam poludio kada je izgubio onu loptu.Luković nije ni loše,a nije ni dobro.Samo su trebali ono u završnici igrati Vrabac i Luković.Navijanje odlično.Oni su nam kao šesti igrač.
koki
Ti znas da ste dobili na "misice" upravo zahvaljujuci pritisku "sestog" i "sedmog igraca", kako sam kazes.
Pigeon
Trebalo bi da sam zadovoljan, pobedili smo mnogo skuplju i kvalitetniju ekipu, produzili seriju, ali...Ne znam. Sad ce neko mozda reci da trazim dlaku u jajetu, ali opet "ali"... Ekipa igra sa manje enrgije nego kada smo bili onako izmrcvareni, mozda nas je tek sada stiglo. Nijedna greska koju smo iskazivali u igri tokom cele sezone nije ispravljena; lose zagradjivanje kosa, losa odbrana linije za tri (pogotovo protiv ovakve pucacke ekipe), neorganizovani napadi, sve nesto na divljaka, opet se protivnik nudi, stoji onih 64:59, a mi kao muve bez glave (umesto da vec tada zavrsimo mec), klupa cuti, nigde tajm-auta, nigde izmene...Bircevic odigra odlicno, onda ga ohlade, Gordon sutira 1/7, a od Pota ni traga ni glasa, Vrabac malo iskoriscen u odbrani...Marinkovic? Decko ne moze nista da pogodi, moje veliko razocaranje, Majstorovic standardno los, ali iznenadjenje da je i Velickovic odigrao slabo...Kada se sve ovo sabere, odlicno, ali...Publika dobra bucna, ali bez pritiska na sudije...
smesno smesnije
pre ce biti da je Cedevita izbegla daleko ubedljiviji poraz ludackim precentom suta svog Amerikanca koji je jedini uz Bilana drzao rezultatski prikljucak na individualne akcije.drugo,navijate vi panteri i te kako da vam dodje Cedevita jer znate koliko vam se vec sada uvlaci hladnoca u srca pri pomisli da biste mogli da naletite na prvake Evrolige KK Instituciju,i da vam se tu ne pise bas najsjajnije.naravno,sem ukoliko ponovo ne bude drmanja koseva,guduricevic petokoraka pre suta za 3 i sve samo ne slucajnih trovanja igraca vecitog sampiona.
Partizan sampion
Prst na celo stavi ti si mutirani panter pravi!
Прикажи још одговора

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.