Почетна / Кошарка / Партизан

Партизан славио у братском окршају, Хечер срушио "свој" ПАОК (ВИДЕО)

У одличној атмосфери у Солуну београдски црно-бели, на крилима победе у вечитом дербију над Црвеном звездом, победили ПАОК без помоћи Гордона и Величковића, који су са трибина посматрали меч
ФОТО: Н. Неговановић

ПАОК – Партизан 74:76 (14:22, 18:18, 24:13, 18:23)

Солун - Дворана: ПАОК арена. Гледалаца: 6.000. Судије: Висенте Булто, Мехди Дифалах, Саферио Ланцарини.

ПАОК: Хрисикопулос 8, Кониарис 3, Цоклас 2, Маргаритис 7, Мекфаден 20, Миљеновић 5, Глиниадакис, Караманолис, Сиберт 18, Пападопулос, Пејнерс 7, Клантон 4 (11ск). Tренер: Сулис Маркопулос.

ПАРТИЗАН: Робинсон 2, Ратковица 10, Врабац, Маринковић 10, Мајсторовић, Бирчевић 10, Копривица 2, Андрић 8, Хечер 27 (4 ск, 4ас), Пот, Карахоџић 2, Луковић 5 (6 ск). Tренер: Александар Џикић.

 

Добру шутерску форму црно-бели су из вечитог дербија пренели и у Солун. Одлични су били изабраници Александра Џикића ван линије 6,75 у првој деоници.

Домаћи тим повео је тројком, али је Парни ваљак муњевито узвратио серијом 10:0, те је тренер ПАОК-а био приморан да затражи тајм-аут.

Већ у првој четвртини Партизан је убацио четири тројке, а после поготка Бирчвића црно-бели из Београда отишли су на +10. Ипак деоницу су привели крају са осам поена предности (22:14).

Празан ход на обе стране почетком другог периода смањио је ритам утакмице. Серију промашаја гостију прекинуо је Андрић својом другом тројком на мечу. Брз излазак из бонуса оставио је трага на игру Партизана, али су Џикићеви изабраници захваљујући расположеном Хечеру одржавали минималну двоцифрену предност.

Американац је наставио да задаје главобоље ривалу, али је он истих имао на линији пенала, пошто је у првих 20 минута промашио три од седам слободних бацања.  Иако су гости крајем првог полувремена имали 13 поена предности (40:27), на полувреме су отишли са +8 (40:32).

Лош проценат шута ПАОК-а са линије пенала и из игре, као и лаки поени из контранапада обезбедили су Партизану резултатску предност на полувремену, али је домаћи тим заиграо снажније у наставку.

Хечер је био једини расположен у гостујућем саставу, а ПАОК је мало по мало топио предност ривала, да би на крају треће деонице и преокренуо резултат (56:53).

Био је то аларм за Џикића и играче да морају да играју одлучније. Брзо су гости преокренули и вратили предност на своју страну. У самој завршници Маргаритас је направио два фаула у нападу, да би потом Ратковица постигао пет везаних поена и донео Београђанима недостижну предност.  Само шест секунди пре краја Сиберт је постигао тројку, и тако само умањио пораз ПАОК-а (74:76).

До нове, импресивне победе београдске црно-беле предводио је бивши играч Солуњана, Вил Хечер са 27 поена, а уз то Американац је направио неколико кључних потеза на утакмици, онда када се ломио резултат. Двоцифрени у победничком тиму били су и Ратковица, Бирчевић и Маринковић са по десет поена, док су на другој страни добру партију пружили Мекфаден и Сиберт са 20, односно 18 поена.

Партизан ће у реваншу за пролаз даље бити довољан сваки резултат у ком не буде поражен са више од пола коша разлике. Утакмица у Београду на програму је 22. фебруара.

 

Семафор 1/16 финала ФИБА Лиге шампиона:

Уторак:

Вентспилс – Венеција 74:67 (16:17, 14:16, 19:17, 25:17)

Арис – Стразбур 71:52 (19:8, 19:20, 17:11, 16:13)

Среда:

Саратов – Олденбург 87:84 (25:21, 19:18, 17:15, 26:30)

Јувентус – АЕК 77:78 (16:9, 14:21, 23:26, 24:22)

ПАОК – Партизан 74:76 (14:22, 18:18, 24:13, 18:23)

Франкфурт – Каршијака 90:80 (21:20, 15:21, 27:13, 27:26)

Макаби Ришон – Лудвигзбург 66:83 (15:22, 22:19, 12:18, 17:24)

Сасари – Нимбурк 94:72 (20:23, 22:18, 29:13, 23:18)

Напомена: Реванши се играју 21. и 22. фебруара, даље иде екипа која буде била боља у два меча, на кош разлику.

Семафор 1/8 финала ФИБА Лиге шампиона:

Асвел – Арис/Стразбур

Монако – Јувентус/АЕК Атина

Тенерифе – ПАОК/Партизан

Ле Ман – Сасари/Нимбурк

Нептунас – Макаби Ришон/Лудвизбург

Банвит – Саратов/Олденбург

Авелино – Вентспилс/Венеција

Бешикташ – Франкфурт/Каршијака

Напомена: Први мечеви играју се 28. фебруар и 1. марта, а реванши 7/8. марта, даље иде екипа која буде била боља у два меча, на кош разлику.

Коментари15
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Pigeon
Pa jeste dobro odigrao, ali je prevelikim soliranjem (narocito u trecem delu) prosto "ubio" ostatk ekipe, tako da smo u poslednjoj cetvrtini delovali dosta smuseno. Bircevicu zabraniti da vodi loptu, jer to ne zna, nije Novica, Ratkovica od sjaja do ocaja, mora to bolje, Robinson je taman poceo da se vraca, ali posle nove pauze je katastrofalan, malo su spavali na lovorikama, jer 22 izgubljene lopte sa jacim rivalima (ovi nista vise od proseka) znacice i izgubljen mec.
Njofra
Bravo momci,nismo se dali,Hečer odličan steta za onu tricu sto smo primili u zadnjoj sekundi ali nema veze
Karlo Veliki
Svaka cast grckim navijacima.
nemam pojma
Bravo Heč!!!! Još doprinos Marinkovića, Birčevića, Andrića, Lukovića i Ratkovice. Koprivica, Vrabac, Robinson, Majstorović i Karahodžić u "PRAVIM GLUPOSTI MODU". I jedna zanimljivost, svih pet ekipa iz naše E grupe su ili se kvalifikovale, poput Bešiktaša, Sasarija i Ludvigsburga, ili su u prednosti posle pobeda na gostujućem terenu poput Partizana i AEK-a. Verovatno će svih pet među 16! To samo govori koliko je naša grupa bila jača od drugih.
Pigeon
Pa, jasno je bilo svakom ko bar malo prati kosarku, jer je nasa grupa bila formirana od dodatnih ekipa koje su bile projektovane za Evro kup, pa ces videti da u ovih preostalih 16 ima da budu ekipe jace od onih iz Evrokupa...Mnogi potcenjuju fiba LS, ona je u gomili imala i neke "indijance", ali na kraju kada se sve iskristalise, bice tu veoma respektabilnih ekipa. Ne treba potpadati pod propagandu instant kluba bez identiteta.
misa tumbas
steta...a cigani se naostrili da pisu. Steta, za njih.

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.