Почетна / Кошарка / Партизан

Партизан доводи трећег Американца: Гордон ускоро у црно-белом

Џамонт Гордон (29, 193) би ускоро могао да постане играч Партизана, рок за регистрацију играча у АБА лиги је 20. јануар
ФОТО: КК ЦСКА

Искусни Американац Џамонт Гордон долази у Хумску на пробу, па уколико Александар Џикић, тренер црно-белих, процени да некадашњи играч Цибоне, ЦСКА, Галатасараја и Тофаша може да помогне одмах, потписаће уговор. Гордон би требало током викенда да дође у Београд.

Можда чудно звучи да играч таквог квалитета и још већег искуства, какав је Гордон, треба да прође пробу у Партизану, али то је због чињенице да кошарку није играо од лета 2015, када је био члан турског Тофаша.

Све због проблема са повредама који су почели да га муче још док је играо за Галатасарај, у сезони 2013/14, када је покидао предње укрштене лигаменте колена.

Зато је потребно да Џикић и његови сарадници процене колико Гордон одмах може да помогне тиму, јер је Партизану појачање хитно потребно.

Није неопоходно ни подсећати да је готово половина спољне линије Партизана тренутно ван строја.

Френк Робинсон због повреде листа, Вања Маринковић је доживео тежу дисторзију зглоба, а Бранислав Ратковица има проблема са леђима.

Зато је потребно довести играча који може одмах да да допринос, а не да се чека његово разигравање.

Осим тога, у Хумској немају много времена за тражење решења. Рок за регистрацију нових играча у АБА лиги је 20. јануар.

Коментари18
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Figaro
Najbolje bi bilo da Dzamont Gordon i Faust dodju a ode Robinson.
31.10.1991.
gordon stize u beograd 14 januara. bice na probi nekoliko dana, da se vidi u kakvom je fizickom stanju. njegovo znanje kosarke se nikada nije dovodilo u pitanje. ako sve bude kako treba debituje protiv FMP za vikend. rok registracije novih igraca za aba ligu je 20 januar u ponoc. mozda gordon ne bude jedino pojacanje.
nemam pojma
Tome se i ja nadam.
Karlo Veliki
Mislim da Dzikic previse rizikuje. Zar nije dovoljno jedan Robinson? Vec sada vecinu ovog tima cine istroseni i poluinvalidi. Teska srca ovo govorim ali je tako. Mozda je Faust bolje resenje obzirom da Hecer i Ratkovica sa poboljsanim Potom mogu drzati poziciju pleja. Faust bi kao skakac i suter mogao biti i deo ekipe koji prelazi u 2017/2018.godinu.
nemam pojma
Kad nemaš para, ne znaš šta je bolje. Da li da praviš rehabilitacioni centar iskusnih nekada vrhunskih igrača, ili da dovodiš mlade sa univerziteta bez evropskog iskustva, koji će na početku praviti korake dok se ne priviknu na evropska pravila, ali zato atletski besprekorne. Gordon je bio vrhunski igrač za evropske prilike, sećam ga se dobro šta je radio u dresu Cibone u onom čuvenom Kecmanovskom finalu. Dao nam je preko trideset poena sigurno, ne sećam se tačno. Kasnije ga je Dule odveo u CSKA gde je počelo sa njegovim povredama. Inače, bio je kombo koga retko koja dvojka može da sačuva, a kamoli plej. Bilo bi najbolje kad bi pored njega, koji mora pristati za izuzetno nisku cenu zbog toga što mu nudimo šansu za rehabilitaciju, doveli jednu mladu, skočnu dvojku/trojku iz NCAA, bez iskustva profesionalne košarke, ali sa potencijalom. I njega potpisati na namanje dve sezone.
Ogranicenje strancima!
Jeste, Gordon i jos jedan iz NCAA, pa da imate 6 stranaca...
novicaubica
au da li je moguce da ima dva kosarkasa koji su levoruki i izgledaju isto, nas je jamont gordon a ovaj drugi je jamon gordon, neverovatno, mislim da nisam jedini koji ih je pomesao
straja
ovaj NAS??a sta ako valja pa ode u CZ ili ako ne valja .....
nemam pojma
Ne izgledaju isto, naprotiv, ovaj naš je super građen, širokih ramena, jedan od najatletskijih plejeva sa neverovatnim odrazom, dok je ovaj drugo pomalo pogrbljen, dve godine stariji, sa slabijom građom, posebno nogama i neizražene muskulature.

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.