Почетна / Кошарка / Партизан

ПОЧЕТАК ВРЕЛОГ ЛЕТА У ХУМСКОЈ: Куруцс у Лас Вегасу, шта ће бити са Загорцем, Дангубићем, Муром и Лесором?

Партизан озваничио растанак са Летонцем
ФОТО: Д. Стјепановић

Од марта је био ван тима Партизана. На неким утакмицама, чак ни крај клупе за резервне играче. Иако је увек помњан као „део тима“, чак и када би било речи о здравственом билтену, па чак и ако је имао уговор и за наредну сезону, било је више него очигледно да Жељко Обрадовић не рачуна на Родиониса Куруцса.

Као разлог се помињала хронична повреда колена одличног Летонца која га је мучила још од новембарског ФИБА прозора, али их Хумске у вези са тим никада није дошла званична информација.

Све до јуче...

- Родионс Куруцс није више кошаркаш Партизана НИС. Клуб је постигао споразум са летонским крилом о прекиду сарадње и он је слободан у избору нове средине – стоји у кратком саопштењу које је објављено на званичном сајту црно-белих.

Исту информацију потврдио је и Куруцов агент, Артурс Калнитис који је на свом Твитер профилу додао и да ће Летонац учествовати на турниру Летење лиге, од 5. до 7. јула, у Лас Вегасу.

Биће то нова шанса за Куруцса и НБА. Први пут је у најјачој лиги света био као 20-годишњак. Тада је као веома телантован из Барселоне отишао у Бруклин, где је имао скроз пристојну руки сезону – за 20 минута у игри имао просек од 8,5 поена.

Касније је једноставно нестао. Био је део шампионског састава Милвокија 2021, али је играо на само пет утакмица у тој сезони.

Прошлог лета је као велико појачање стигао у Партизан. Али се у Хумској очигледно није добро снашао.

Растанак са Куруцсом почетак врелог лета у Хумској. Иако је већина играча из прошле сезоне под уговорима – тачније само четворици су истели уговори – није тајна да Жељка Обрадовића и Зорана Савића чека велики посао. Ако ништа друго – да освеже тим на позицијама које су се у прошлој сезони показале као проблематичне.

Подсећамо – по завршетку сезоне, уговори су истели: Радету Згорцу, Немањи Дангубићу, Даласу Муру и Матијасу Лесору

Коментари8
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dejan
5: Rejnolds,Koprivica. 4: Ledej,Smailagic,Vukcevic. 3: Naneli,Musa. 2: Panter,Avramovic,Trifunovic. 1: Vilijams-Gos,Madar.
Top
@Karlo Veliki: Dobra zamisao, Martin, Kamenjaš (dokazao je da vredi prošle sezone) i Musa bi bili prava rešenja za nas i doneli bi sigurno kvalitet na svojim pozicijama. Petrušev ne može nikako da bude trojka, na četiri smo dosta popunjeni već... Što se tiče pleja, voleo bih da se vrati Vesterman ali možda bi nam odgovarao i drugačiji profil tipa Vil Kamings. Ne znam da li je Trifunović zaslužio da ostane i sledeće sezone, vrlo malo je napredovao... Navodno se vraća Anđušić, mada za sad su to priče...
Karlo Veliki # Dejan
Moj izbor je sledeci; 1. Slukas(taj profil), Madar, Gnjidic(Cibona) 2. Panter, Avramovic, Glas 3. Petrusev, Musa, Trifunovic 4. Smailagic, Ledej, Vukcevic 5. Martin Hasan, Kamenjas, Koprivica Od 15 igraca, 10 bi bili do 22 godine starosti. Imali bismo 3 petroke.. Nesto skuplji bi bili "Slukas" i Martin, u rangu Kuruca i Mura; Petrusev, Musa i Kamenjas su oni koji jure NBA; dok bi Gnjidic (21) dosao besplatno, a izuzetan je talenat.
Прикажи још одговора
Лола
Копривица Смаил-агу Вукчевић Трифуновић глас мадар ако неко оде онда довести замене иначе ова група је довољно осталих 6 треба да буде конкурентан и искуства имамо АВРАМОВИЋ пантер ледех значи ургентни плеј центра крило али топ играча треба нам вођа Србски играча Лучић НПР
Лола
Шта ту има да се каже пет играча са једним је раскинут уговор овим другим је истекао спорт је окрутан ново такмичење изискује јачи квалитет а то ових пет играча немогу да пруже то је један центар ТРИ крила и плеј значи ургентни је плеј ионако нисмо имали квалитет иако мадар остане треба нам два један стартер и два да ускачу. На двојци Пантер АВРАМОВИЋ и глас то је попуњена позиција на крилу Трифуновић и треба још два крилног центра Смаил-ага Вукчевић ледеја и центра Копривица један центар али топ играча и може Милетић да остане због броја или уместо њега неко други то је то
Grobar 007
Za evropsku licu Mur i Lesor su nedovoljno kvalitetani igrači, mada vrlo iskoristivi kao rezerve. Zagorac, nažalost, a posebno Dangubić, nisu u skladu sa ambicijama Partizana. To ne znači da treba, po svaku čenu uzimati inostrane igrače, naprotiv. Treba da pokušamo da iz Srbije i regiona nađemo dostojne zamene, po mogućtvu mlađe i perspektivnije.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.