Почетна / Кошарка / Партизан

Очигледан простор за напредак Партизана: Закон великих бројева (ВИДЕО)

После још једног пораза у драми, уз промашене пенале и изостанак кошева првог стрелца, очигледан простор за напредак црно-белих
ФОТО: АБА/КК Будућност

Осим што је љут, или разочаран због самог пораза и грешака које су се десиле, Жељко Обрадовић некада изгледа као да остаје без одговора на питање – зашто?

У Подгорици, у недељу увече, сам тренер Партизана је ставио упитник на једну тему. На причу о десет промашених пенала његових изабраника у првом полувремену!

- Велико питање је због чега играчи тако лако промашују слободна бацања. Ту је припрема, менталитет, да дођеш да играш утакмицу. Тренираш кошарку, онда играш и промашиш десет слободних бацања за једно полувреме... – без промењеног израза на лицу причао је најтрофејнији европски тренер.

И ту тешко да нешто може да се промени причом, или тренингом, до мајсторице полуфиналне серије АБА између Партизана и Будућности (кад год се она играла). Може (и мора), наравно, да се промени проценат убачених слободних бацања, јер непуних 54 одсто (26-14) је испод сваког нивоа у било којој утакмици а камоли, како је рекао Обрадовић, у плеј-офу.

Партизан је у Еврокупу са пенала гађао 79 одсто, у АБА лиги 74 одсто. Да је у „Морачи“ био на приближном нивоу, погодио би 19-20 слободних бацања од 26 покушаја. Изгубио је с пола коша разлике.

Бићемо фер према црно-белима и поставити претпоставку као што смо после прве утакмице, када смо написали да Партизан мора да буде опрезан у Подгорици јер Будућност неће шутирати и промашивати онолико тројки као у „Пиониру“, да ће пронаћи своју игру и да ће самим тим бити опаснији.

Исто сада важи и за Партизан, односно за слободна бацања.

И исто важи за Кевина Пантера.

Други стрелац екипе у АБА лиги, убедљиво најбољи у Еврокупу, није пробацио лопту кроз обруч у Подгорици. Колика је вероватноћа да се то понови?

Мада, по закону великих бројева ни Партизан није требало да изгуби и другу узбудљиву завршницу у последња три меча, у коју је ушао са предношћу након великог преокрета. Или трећу у последњих шест-седам (ако рачунамо и гостовање у Љубљани)... Али, јесте.

То је нешто што без обзира на статистике, промашаје, изгубљене лопте...ова екипа мора да промени у кључном делу сезоне. Уз то да почну да уживају у важности великих утакмице, уместо што им притисак везује руке. Прву прилику имају – кад год се мајсторица игра

Коментари5
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Лола
Без беkoва нема резултата партоаново бекови су та неки кад БУДУ имали иоле боље бекове дићи ће резултат тринкијери је имао јарамаз волдена Гордић како су двапут убили Виртус овај тим дуго неће моћи пантер разочаран Мур недорастао Аврамовић нас сатире ТРИ утакмица мадар незрео и са чиме у бој ??кад је бирао играче ја НЕЗНАМ шта јее Жељко видео од њих сем пантера који може али џаба неиде можда није имао па пара сад имам и нека Савић купи поклон
Top
Mur dobar za drugog pleja, a onaj prvi, glavni mora da bude ubitačan i klasa a ne boranija... Panter veliko razočarenje, znam da ne može sve sam ali loša rešenja primenjuje u napadu. Nisko krilo takođe nemamo, to bi trebalo da budu Trifunović i Zagorac ali vidimo kakvi su. Ledej kao četvorka zahvalan, Smailagić van forme. Centri su solidni ali opet nisu kvalitet za EL.
Лола
Бекови технички необични КЛИЗАВА ИМ лопта табање лопте високо координацију трчања са лоптом веома анслабо шут очајанкад треба шут нешутне а шутне из лоше позиције грешка је кад се гледа дали играч може да игра у Партизану уместо да се тражи за игре у Европи . треба нам уместо Мура добар плеј и уместо КУРУЦА дангубића Загорца квалитетно крило лесора заменити бољим центром
moma52
Skandalozan je ovaj plej-of,u kakvom se formatu igra.Ovo je praktično nastavak ligaškog dele ABA lige,gde se utakmice igraju na sedam dana.To nigde na svetu ne postoji.Naravno to više odgovara ekipama koje imaju stariji roster ,jer mogu da se bolje regenerišu i odmorniji ulaze u revanš mečeve.Ko je to smislio,svaka mu čast.Mi govorimo o sukobu EL i FIBE,a kod nas se ne zna ni ko pije ni ko plaća,u stvari zna se ko plaća,a imamo privatne ABA i SLS,gde se kao nešto klubovi pitaju i onda dođete u situaciju,da najbolji klubovi,u finišu sezone imaju pauzu od tri nedelje i ne znate,kada će početi SLS,mislim na završni deo.Obe lige su van ingerencija KSS i onda je veliko pitanje kako će se složiti rogovi u vreći,kako bi neko tamičenje ,bar ličilo na regularno.Kako sada stvari stoje i ova suluda situacija sa dojavama o podmetnutim bombama,veliko je pitanje i kako će proći Fajnal for EL u Beogradu,a isto tako i ove majstorice u ABA ligi.
Che
Partizan jos nije za EL.. Treba biti realan i ne zuriti..Potrebni su plej i krilo kao kvalitet i nekoliko vrhunskih talenata...Treba procesljati roster sa strancima i Dangubicem i Zagorcem..Vec najesen sadasnji mladi Madar, Smailagic, Koprivica,...bice nosioci igre...Mozda bi dolazak Gegica i Radanova doprineo vatri u igri koja je uvek krasila Partizan. Ledej kapiten....

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.