Почетна / Кошарка / Партизан

Алекса Аврамовић: Гладни смо, то ми се баш свиђа

Бек Партизана по повратку из Опатије сумирао урађено, нагласио добру „карактеристику“ тима
ФОТО: КК Партизан/Драгана Стјепановић

Није неки претеран узорак на „располагању“. Тек три утакмице, од који је једна била на планини, на самом крају базичних припрема. Али – кад подвуку црту, у Партизану су – задовољни до сада урађеним. 

Задовољан је и Алекса Аврамовић.

- Радимо стварно добар посао. Против Цедевита Олимпије смо направили праву реакцију после оног пораза од Цибоне. А рекао бих да Цедивита Олимпија има много јачи тим, и на папиру, а имају и доста офанизивних квалитета и много поена у рукама. Пре свих Кин, Пулен и Блажич. Стварно су добри – причао је бек црно-белих после турнира у Опатији, који су црно-бели завршили са половичним учинком.

Бек црно-белих је потом нагласио:

- Ми се питамо у свакој утакмици и у другој смо одиграли стварно чврсто, додавали смо лопту, играли праву тимску кошарку. То је оно што је довело до тих 20 разлике, на крају и победе. Била је то права реакција после успаваности против Цибоне, где нисмо радили ствари које смо пролазили на тренингу.

Посебно је задовољан јер се реакција видела у одбрани.

- Стварно смо чврсто ушли у утакмицу и нисмо понављали грешке, а нисмо ни примали лаке поене, као што је био случај против Цибоне. И - после ти се отвори. Натерали смо противника на грешке, било је много транзиције, много лаких поена. Што је увек супер.

На питање, колико је тешко на терену спровести у дело све замисли Жељка Обрадовића, Аврамовић је рекао:

- Мораш да будеш фокусиран максимално, то је оно на чему Жељко инсистира. Нема понављања исте грешке два пута. Океј је да се једном погреши, да ти укаже како би он волео да то изгледа. Тако да сваки следећи пут радиш. Када се понови друга грешка, тад је мало незгодно – додао је Аврамовић уз осмех. 

Наравно да му ништа није било смешно. То је био онај „други“ осмех.

- Све он то ради да бисмо ми напредовали, да бисмо били бољи. Да би тим, генерално, боље изгледао. Мислим да идемо у лепом правцу. Још кад се Кевин врати. Он је стварно паклен играч. Мислим да нећемо имати проблеме.

Како је рекао, сви у Партизану знају зашто су ту:

- Сви знамо који је заједнички циљ. Да смо ту због трофеја. Имамо свој менталитет, своја размишљања. Наш фокус је на свакодневном напредовању кроз рад. Немам сумње да ће и публика то препознати, да ће нас бодрити до остварења наших заједничких циљева.

На костатацију да публика бодри, али и да сваки пораз Партизана сматра трагедијом, Аврамовић је рекао:

- Нормално је да навијачи желе да се победи свака утакмица. Али, важније је какав ми имамо приступ, да дамо максимум и стварно играмо онако како смо тренирали. Да имамо прави приступ, праву енергију, играмо праву кошарку – поручио је Аврамовић.

ПРАВА СЛИКА У ИСТАНБУЛУ И АТИНИ

Партизан тек чекају праве провере – два евролигашка турнира. Прво у Истанбулу (11. и 12. септембра), потом и Атини (17. и 18. септембра).

- Ту ћемо играти против стварно добрих екипа и моћи ћемо да сагледамо ствари, где смо после ових месец дана напорног рада. Онда долазе утакмице са Задром и Сплитом, креће АБА лига. Имамо добар тим и вредно радимо. Гладни смо. То ми се свиђа. Стварно смо гладни. Свако хоће да освоји ове године нешто са Партизаном – каже Аврамовић.

НАВИЈАЧИ ЋЕ ПРЕПОЗНАТИ БОРБЕНОСТ

Очекује се да ће сутра у Крагујевцу бити доста навијача Партизана. Аврамовић је подсетио...

- Већ кад смо играли на Златибору се видело шта значи Партизан. Сигуран сам да ћемо и у Европи имати подршку. Много је лепо играти пред пуном халом. То ти даје додатну мотивацију, ветар у леђа. Публика те диже и када уђеш у жуту минуту, промашаје...

Признао је да је и „хиљаду пута“ изгорео у жељи, али каже да се то сада неће догодити.

- То долази са искуством. Кроз ове три утакмице смо показали борбеност, стварно смо се бацали за лоптом, барем десетак пута. То када буде било у пуном Пиониру или Арени, биће препознато од стране публике и то ће нас дизати.

Готово уз уздах му се отело...

- Стварно је ужасно када се игра пред празном халом.  

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.