Почетна / Кошарка / Партизан

Анђушић пред Партизан: Не можемо да трчимо са црно-белима

- Нисмо знали ни ко ће да крене у Београд, срећом добили смо све негативне тестове и стижемо у пуном саставу – каже убитачни шутер
ФОТО: КК Бахчешехир

Неизвесност је потрајала док од Данила Анђушића није стигла порука, као одговор на позив из „Спортског журнала“.

- Можемо да се чујемо за око пола сата, тад крећемо на пут, па ћу имати довољно времена. Сад се пакујем.

Пакује се, крећу за пола сата... Један плус један увек су два. И већ тада је било јасно - кошаркаши Бурга коначно се враћају у „акцију“.

Јуче по подне кренули су пут Београда, где ће сутра истрчати на терен дворане „Ранко Жеравица“. И играти против Партизана НИС. Први меч после две недеље паузе.

- Последња нам је била утакмица са Хувентудом. Нисмо играли ништа ни у шампионату Француске. Ту је правило још ригорозније, не може да се игра ако су тројица заражена коронавирусом – подсетио је Анђушић.

И нису само без утакмица. Већ и без тренинга...

- Само нас четворица смо тренирали претходних две недеље. Срећом, пре два-три почели су да стижу негативни тестови и момци се лагано враћају. Надам се да сад полако улазимо у ритам утакмица и тренинга – причао је Анђушић.

СВИ ЗНАЈУ КАКО ЈА ГЛЕДАМ ПАРТИЗАН

Анђушић се посебно радује утакмици у Београду. Мада, срећа није комплента.

Жао ми је што неће бити навијача. Увек је лепо вратити се кући, и играти пред мојим навијачима. Сви знају како ја гледам Партизан. И мало ми је жао што ће дворана бити празна. Мимо тога, овај повратак буди лепе успомене у мени. Посебно што се први пут враћам кући са неким страним тимом – каже одлични шутер.  

Није било потребно ни питати, јасно је – утакмице им доста недостају.

- Можда није прави тренутак за гостовање Партизану, али сви једва чекамо тај меч. Морамо да се адаптирамо на целу ситуацију, да нас све то превише не ремети, већ да се фокусирамо на утакмицу.

А тренутак „није прави“ и због тога што се Партизан очигледно диже после нешто споријег старта.

- Црно-бели на почетку сезоне нису успели да пронађу идентитет, то им је правило доста проблема. Али, ове две последње победе су показале да су се подигли. Посебно она у Истанбулу, која им је много значила. А онда су успели да добију и Цедевиту, изузетно јаког противника. На крају је то било и доста лако – низао је сјајни шутер комплименте на рачун свог бившег клуба.

Поента је...

- Ушли су у ритам. Сад су доста опасни. Али, на страну то. Верујем да можемо да им парирамо и да извучемо победу на страни, која би нам много значила.

У чему види шансу свог клуба, питали смо Анђушића.

- Не можемо да трчимо са њима, тренутно нисмо у форми да бисмо то радили. Већ морамо да тражимо шансу у позиционом нападу.

Даље...

- Морамо да пре свега да зауставимо офанзивни скок Партизана и њихову транзицију. То је био кључ њихове победе и против Цедевите. Морамо да смиримо игру, уведемо је у наш ритам.

То су све кошаркашке ствари. А како све што им се дешавало у протекле две седмице, утиче на њих, питамо Анђушића.

- Наравно да утиче, посебно јер смо добиро почели и били у добром ритму када нам се десило све то. Осморица играча су била заражена, дуго смо без тренинга. Вратило нас је неколико корака у назад.

Све су то чињенице, али у њима Анђушић не жели да тражи алиби.

- Знали смо да ће бити таквих ситуација и да ћемо морати у ходу да се адаптирамо. Како сви, тако и ми. Морамо да наставимо да играмо, да наставимо да пружамо партије као са почетка сезоне.

Закључујући причу, навео је доста добар пример како цела ситуација са коронавирусом отежава припрему утакмица. 

- Нисмо знали ни ко ће да крене у Београд, због тестова. Срећом, добили смо све негативне и стижемо у пуном саставу. То је добра ствар. Сад, питање је у каквој смо форми јер нам недостаје много тимских тренинга.

То ћемо видети колико сутра увече.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.