Почетна / Кошарка / Партизан

Гордић: И тренинг је лакши после победе

„Не бисмо били у доброј позицији да смо изгубили три утакмице на домаћем терену. Зато је ово била толико важна утакмица, да прекинемо тај низ пораза у нашој хали. Јесте да нема публике. Али, домаћи терен је домаћи терен. И, свакако да је атмосфера одмах много боља и да лакше тренира после победе“
ФОТО: КК Партизан/Драгана Стјепановић

Знао је. У тренутку када се Маркус Пејџ подигао на шут, Немања Гордић је почео да слави тројку. Доста важну тројку. Играо се тада 35. минут.

И – то су сви видели још на утакмици.

Али – како је био толико сигуран да та тројка „иде“? Посебно јер Маркус Пејџ и није био у свом ритму претходних 35 минута!

Баш тим питањем почели смо разговор са Гордићем, неколико минута пошто је утакмица завршена.

Каже, једноставно – зна човека!

- Маркус је играч са карактером. Не либи се да узме шут кад се ломи. И заиста верујем да ће било који шут који он узме да буде погодак. Небитно да ли је отворен или преко руке. А још је сада практично био потпуно сам. Стварно нисам сумњао. Изненадио бих се да је промашио.

О том шуту толико причамо јер је покренуо серију Партизана – укупно 16:0 – која је сломила отпор Цедевита Олимпије и донела црно-белима победу. Уз Маркуса, у њој су погађали Дангубић и баш Гордић..

- Мислим да су они свесно већи део утакмице скупљали у рекет и бранили поене из рекета. Очигледно је било да ћемо морати да погађамо споља, на нашу срећу у завршници смо баш добро шутирали.

Осим тога...

- Уз то, одиграли смо одличну одбрану – додао је Гордић.

Толико добро да Цедевита Олимпија није поентирала готово четири минута.

- Били смо агресивнији доста и на пик-енролу, на њиховим спољним играчима. Добро смо и скакали.

Укратко...

- Заслужено смо победили.

Осим што је била заслужена, ова победа је била и доста важна Партизану. Прва код куће, где су у АБА лиги већ два пута изгубили. Гордић додаје:

- Не бисмо били у доброј позицији да смо изгубили три утакмице на домаћем терену. Зато је ово била толико важна утакмица, да прекинемо тај низ пораза у нашој хали. Јесте да нема публике. Али, домаћи терен је домаћи терен. И, свакако да је атмосфера одмах много боља и да лакше тренира после победе.

Све ово без двојице доста важних играча, без којих ће Партизан бити још неко време – Огњена Јарамаза и Вилијама Мозлија.

- Јесте теже, али свака екипа је у сезону ушла са свешћу да ће да буде тих стварих, одсустава са паркета. Било да су у питању повреде или вирус. Свака екипа мора да се навикава на те ствари. Надам се да ће тога бити што мање. Али, на то више и не можемо да утичемо. Битно је да играчи који су здрави и који су у протоколу, пробају да извуку максимум – јасан је Гордић

Коментари1
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

zorge
Vojislav Stojanovic(23,200) bio je na probi u Partizanu. Zasad se ni jedna strana ne oglasava.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.