Почетна / Кошарка / НБА лига

Договорили се управа лиге и играчи, НБА се наставља 30. јула

Сви учесници морају да поштују све медицинске протоколе, међу којима су редовна тестирања и одржавања дистанце, како би се сузбило ширење корона вируса
ФОТО: ЕПА/Џастин Лејн

Управа НБА лиге и Удружење играча (НБПА) саопштили су данас да су закључили све услове договора, који ће омогућити да се такмичење настави од 30. јула у Орланду.

Многи од детаља су већ познати, попут тога какви ће бити здравствени и безбедносни протоколи за 22 екипе које ће учествовати, да ће се све утакмице играти без публике и да ће се оне играти у три различите хале у спортском комплексу на имању Волта Дизнија у Орланду.

Лига је саопштила да ће ускоро објавити распоред.

- Радили смо заједно са НБПА како бисмо направили план повратка који даје приоритет здрављу и безбедности, чува правичност такмичења и пружа платформу за решавање проблема социјалне правде - рекао је комесар НБА лиге Адам Силвер.

Лига и играчи су се сложили да медијски простор током повратка такмичења искористе за помоћ у предузимању мера против системског расизма. Многи играчи, њих око 80, изразили су забринтуст да ће повратак такмичења бацити у сенку антирасистичке протесте после смрти Афроамериканца Џорџа Флојда током интервенције полиције у Минеаполису.

Сви учесници морају да поштују све медицинске протоколе, међу којима су редовна тестирања и одржавања дистанце, како би се сузбило ширење корона вируса.

После прве рунде тестирања од 302 корона вирусом заражено је 16 играча, који ће бити у самоизлоацији.

Сезона је прекинута 11. марта због пандемије, наставиће се 30. јула и требало би да се заврши 13. октобра.

Детроит ангажовао новог центра

Кошаркашки клуб Детроит ангажовао ј е данас центра Џастина Патона.

Патон је 2018. године, другу годину узастопно, подвргнут операцији стопала.

Њега су Чикаго Булси 2017. године изабрали као 16. пика на драфту, али су га одмах послали у Минесоту као део трејда за Џимија Батлера.

Патон (23) је у последње три сезоне у НБА лиги одиграо девет утакмица за Минесоту, Филаделфију и Оклахому и у просеку је постизао мање од два поена.

Коментари2
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Marko Pavlović
Forza Celtics
Željko Pavlović
Forza Lakers

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.