Почетна / Кошарка / НБА лига

КОРОНА ДРМА СВЕТ СПОРТА - Силвер: Мање знамо него пре месец дана

Информација која је кружила да НБА лига размишља и о игрању у једном граду, у великом затвореном систему, тачна је
ФОТО: Бета/АП

НБА лига ће, притиснута власницима франшиза који су суспензијом сезоне изгубили огроман новац, до последњег тренутка покушати да извуче максимум из постојеће ситуације.

Адам Силвер, комесар лиге, недавно је имао и конференцијски позив са председником САД, Доналдом Трампом, којем су присуствовали и водећи људи осталих највећих америчких спортова.

После тога, Силвер је у изјави за медијску кућу ”Ти-Ен-Ти” изјавио:

- У суштини, свима сам рекао током претходне седмице да морамо једноставно да прихватимо да најмање цео април нећемо бити у позицији да донесемо било какву одлуку. То не значи да ћемо 1. маја нешто моћи да кажемо, али барем до тада људи морају да буду мирни - рекао је коме-сар НБА и додао: - Прилично је јасно да с обзиром на све што се дешава не можемо чак ни да претпоставимо, да пројектујемо где ћемо бити за неколико недеља.

Силвер је током интервјуа понављао да је разлог оклевања све оно што се дешавало од тренутка када је прогласио суспензију, након што је Руди Гобер први био позитиван на тесту за коронавирус.

Зато је на питање да ли нешто више може да се одреди у односу на тренутак када је, 11. марта, суспендовао сезоне, кратко и јасно поручио:

- Не! А, да сте ме 12. марта питали исто, сигурно бисмо рекли да је немогуће замислити да за три недеље нећемо имати јаснију слику шта се дешава. Али, чињеница је да сада знам још мање него што сам мислио да знам. Слушајући стручњаке, вирус се креће брже него што смо мислили, тако да можда и највећи ударац буде раније него што смо претпостављали.

НБА лига се у почетку бавила смишљањем разних конкретних сценарија, али се сада су сви свесни да нема правих информација за таква предвиђања.

- Мислили смо, ако почнемо одређеног датума, шта ће то значити за лигашки део сезоне? Када би почео плеј-оф? Када би се завршио? Али, сада смо научили да мало тога знамо за такве пројекције - наставио је Силвер.

Информација која је кружила да НБА лига размишља и о игрању у једном граду, у великом затвореном систему, тачна је. Силвер истиче да су већ преговарали са одређеним градовима који имају могућности да одрже такво, велико такмичење којим би се завршила сезона.

Први човек НБА додао је да највише брине о 55 хиљада људи који имају посао захваљујући најјачој кошаркашкој лиги на свету. Такође, свестан је колико навијачима недостаје спорт.

- Већи део ове земље живи и умире уз спорт. Конзумирамо га у огромним количинама, тако да је ово тешко за све. Знам да је НБА лига важан део живота многих породица и зато, уз чињеницу да нам је здравље на првом месту, трудимо се да наше играче вратимо на паркет и поново заиграмо.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.