Почетна / Кошарка / НБА лига

Прекинута сезона у НБА лиги због коронавируса, заражен Руди Гобер!

Утакмица Јуте и Оклахоме требало је ноћас да се одигра, али је отказана пошто је играч Јуте Руди Гобер заражен новим вирусом. Неколико минута после те објаве одлучено је да се прекине сезона најјаче кошаркашке лиге света
ФОТО: БЕТА/АП

Управа НБА лиге прекинула је у ноћи између среде и четвртка сезону због епидемије коронавируса.

Утакмица Јуте и Оклахоме требало је ноћас да се одигра, али је отказана пошто је играч Јуте Руди Гобер заражен новим вирусом. Неколико минута после те објаве одлучено је да се прекине сезона најјаче кошаркашке лиге света.

Градски челници Оклахоме навели су да навијачи који су били у хали нису под ризиком, већ само особе које су биле у близини Гобера, који није био у хали, пошто се вирус преноси капљично.

Оклахома је саопштила да су тестови њених играча негативни на корона вирус и да је клуб пратио све смернице здравствених власти.

Ситуација се у први мах чинила нормално, објављене су прве петорке и играчи је требало да изађу на терен. Званичници и судије су затим разговарали, а играчи су се вратили у свлачионице. Маскота Оклахоме је забављала публику у хали, али је 35 минута после предвиђеног почетка саопштено да је утакмица отказана.

У НБА лиги ноћас су одигране четири утакмице: Далас је победио Денвер са 113:97, Филаделфија је била боља од Детроита са 124:106, Шарлот је победио Мајами са 109:98, док је Њујорк после пордужетка победио Атланту са 136:131.

Осим Јуте и Оклахоме ноћас није одигран ни дуел Сакрамента и Њу Орлеанса.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.