Почетна / Кошарка / НБА лига

Лос Анђелес бољи од Даласа, Дончић и Ленард сјајни, Марјановић 12 поена (ВИДЕО)

Кошаркаши Лос Анђелеса победили су у ноћи између уторка и среде на гостујућем терену Далас са 110:107 (24:24, 36:25, 22:29, 28:29)
ФОТО: Бета/АП

Лос Анђелес је до победе предводио Кавај Ленард, који је убацио 36 поена, уз 11 скокова и две асистенције, док је у тиму Даласа најефикаснији био Лука Дончић с истим бројем поена, десет скокова и девет асистенција. Српски кошаркаш Бобан Марјановић постигао је 12 поена.

После изједначене прве деонице, Лос Анђелес је у другом периоду успео да стекне нешто сигурнију предност, те на полувреме оде с плус 11.

Трећа четвртина протекла је у знаку Дончића, који је свој тим приближио на само четири поена разлике, а почетком последњег периода Далас је стигао и до преокрета.

Ипак, серијом поена у завршници кошаркаши Лос Анђелеса вратили су предност на свој конто, а Ленар је поенима с линије за слободна бацања и дефинитивно решио питање победника.

Двајт Пауел повређен, Далас чека резутате прегледа
Кошаркаш Даласа Двајт Пауел претрпео је тешку повреду у утакмици против Лос Анђелеса, за коју у клубу страхују да би могла да буде повреда Ахилове пете, пренео је данас АП.
Из Даласа су саопштили да чекају прегледе, како би се утврдио тачан степен повреде, али и да се плаше да је јако тешка. Тренер кошаркаша Даласа Рик Каркајл рекао је да не постоји много тежих повреда од ове.
"Ако на крају буде оно чега се плашимо, мислим да не постоји много тежих опција. Али, он ће се вратити, без обзира на све. Постоје момци који имају висок степен издржљивости, Бареа је један од њих, а Пауел је други. Вратиће се", рекао је Карклај.
Пауел се повредио у првој четвртини, када је посрнуо приликом дриблинга, те није могао сам да напусти терен. Његов саиграч Лука Дончић рекао је да је његово присусутво у тиму од изузетног значаја.
"Дао нам је много и на терену и ван терена. Он је сјајан момак, не заслужује ово", рекао је Дончић.
Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.