Почетна / Кошарка / НБА лига

Филаделфија победила Денвер, 15 поена Јокића (ВИДЕО)

Денвер је претрпео трећи узастопни пораз, односно пети у последњих шест утакмица

Кошаркаши Филаделфије победили су ноћас Денвер са 97:92 и задржали максималан учинак на домаћем терену у НБА лиги.

Филаделфију је предводио Џоел Ембид са 22 поена, 10 скокова, шест асистенција и две украдене лопте. Он је постигао два поена са линије за слободна бацања 15,3 секунде пре краја утакмице и обезбедио 13. победу у 13. утакмици на домаћем терену.

- Морам да будем оно што јесам. Када се забављам, доминирам - рекао је Ембид.

У трећој узастопној победи Филаделфије Тобајас Харис учествовао је са 20 поена, седам скокова и четири асистенције, Матис Тајбул са 13 поена, а Ал Хорфорд са 11 поена и девет скокова.

Денвер је претрпео трећи узастопни пораз, односно пети у последњих шест утакмица, а најефикаснији у тој екипи био је Вил Бартон са 26 поена, седам скокова и седам асистенција.

Српски кошаркаш Никола Јокић постигао је 15 поена, уз 11 асистенција и седам скокова.

Најбољи стрелац екипе Џамал Мареј повредио се у првој четвртини после судара са Беном Симонсом и није се враћао у игру.

 

Кошаркаши Мајамија победили су после продужетка Атланту са 135:121.

Мајами је продужетак почео серијом 16:0 и остао је непоражен на свом терену ове сезоне, 11/0. Кендрик Нан био је најефикаснији у екипи Мајамија са 36 поена, а Данкан Робинсон постигао је 34 поена, од којих 10 „тројки“, изједначивши рекорд франшизе.

Добре партије приказали су и Едрис Адебајо трипл-дабл учинком од 30 поена, 11 скокова и 11 асистенција и Џими Батлер, који је такође забележио трипл-дабл од 20 поена, 18 скокова и 10 асистенција.

У екипи Атланте најефикаснији је био Деандре Хантер са 28 поена, Тре Јанг постигао је 21 поен уз девет асистенција, а Џабари Паркер 16 поена и седам скокова.

Шарлот је победио Вашингтон са 114:107. Шесторица играча Хорнетса постигли су двоцифрени број поена, а најефикаснији је био Девонте Грејем са 29 поена.

Мајлс Бриџис постигао је 19 поена, уз важну „тројку“ 7,7 секунди пре краја, док је Тери Розије додао 17 поена, осам скокова и седам асистенција.

Најбољи у екипи Вашингтона био је Давис Бертанс, рекордом каријере од 32 поена. Он је постигао осам „тројки“, а имао је и девет скокова.

Портланд је победио Њујорк са 115:87 и нанео му 10. узастопни пораз. Демјан Лилард постигао је 31 поен, укључујући осам „тројки“ и помогао екипи да прекине низ од два пораза. Хасан Вајтсајд постигао је 17 поена уз 15 скокова, а Кармело Ентони 16 поена.

Њујорк има само четири победе, најмање у лиги и остварио је само једну победу на гостујућем терену. Џулијус Рендл био је најефикаснији са 15 поена, Мичел Робинсон додао је 14, а Боби Портис 11 поена и 10 скокова.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.