Почетна / Кошарка / НБА лига

Богдановић обрадовао Србе у Торонту, говорио о репрезентацији и повратку у Партизан

После сјајног меча у којем је био близу трипл-дабл учинка, бек Сакрамента у разговору са српским навијачима у Торонту
ФОТО: Принтскрин Јутјуб

Још у дечачким данима, првим на великој сцени, Богдан Богдановић је улазио на терен уздигнуте главе, сигурног корака и фокусираног погледа. Његово самопоуздање - како нам је Давис Бертанс рекао током Европског првенства 2017. у Истанбулу, уочи меча између Летоније и Србије - никада се није доводило у питање. За Богдана је паркет природно окружење, лопта оруђе за рад и забаву.

Али, када се избаци из тог комфора, ход постаје несигурнији, потребно је време да се навикне на другачије услове „борбе“.

Возио је, тако, Богдановић слалом у леденом Торонту, играо сјајно против Репторса, делио асистенције, погађао, никад ближе није био трипл-дабл учинку... Његов Сакраменто је изгубио, али то није умањило чињеницу да је Богдан тренутно у најбољој форми међу Кингсима.

Отишао је у свлачионицу, истуширао се, пресвукао и онда изашао на заказан сусрет са великим бројем српских навијача који су дошли на утакмицу да би подржали њега и Немању Бјелицу (није играо због проблема са леђима). Стао је Богдановић пред дијаспору и...

- Лакше је бити на терену него овде, пред вама – признао је 26-годишњи Београђанин. - Хвала вам што сте дошли у оволиком броју да подржите мене и екипу. Пуно поздрава вам шаље и Немања.

Како је дружење пролазило, тако се и Богдановић опуштао. Прилазили су му најмлађи фанови само да би га загрлили, што је отопило и канадску зиму. Деца су му постављала и питања.

Међутим, једно озбиљније стигло је од једног момка, а одговор је, судећи по овацијама, значио свима. „Да ли да те очекујемо на Светском првенству у дресу Србије?“

- Увек! Боже здравља – одговорио је Богдан и чуо гласно одобравање.

Већ у следећем „нападу“, „одбрана“ Богдановића је попустила: „Када више уживаш да играш, за Србију или за Сакраменто?“

- Преко лета за Србију, зими за Сакраменто – насмејао се Богдановић и додао: - У Калифорнији је ипак топло.

Дечији гласић пресекао је питања о репрезентацији, можда и несвесно. Колико је највише постигао поена на једној утакмици, упитан је Богдановић који је знао одговор:

- Па 36. Али, против кога? – уз осмех је усмерио прст према некоме из публике. Вероватно некоме у дресу Партизана, којем је пријало подсећање на финалну серију у сезони 2013/2014, између вечитих београдских ривала.

Као „поручено“ једно од дечијих питања било је и када ће се Богдановић вратити у Партизан.

- Када остварим циљеве овде – одговорио је један од петорице момака који својим умећем и борбом чине да се један народ, расут по свету, намагнетише и сакупи око исконске љубави – кошарке.

Коментари3
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

socal
postajes legenda. za grobare vec i jesi.
gropn II
naklon Bogdane tebi, do kraja zivota naseg Grobarskog !
Nemanja
Nas najbolji kosarkas, srecno i da se vrastis u instituciju!

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.