Почетна / Кошарка / НБА лига

Jокић: Нисам добар пример, нисам хтео да тренирам, тата ме је терао, па сам плакао

Репрезентативац Србије Никола Јокић током лета у Сомбору спојио рад и уживање
ФОТО: Н. Неговановић

И док је већина бивших НБА играча и тренера у дворану у Жаркову дошла из познатог новобеоградског хотела, Никола Јокић је са браћом допутовао из Сомбора. Вожња га није уморила, за време официјелног отварања шалио се са пријатељима из НБА, потом стрпљиво одговарао на сва новинарска питања, осим једног – о игрању за репрезентацију у септембру. 

Потом је на једној од станица био демонстратор, перспективним 17-годишњацима показивао је како изводи одређене кошаркашке елементе.

- Вероватно ће многи од ових момака играти у НБА, мислим да је ово супер скуп за њих – прокоментарисала је звезда Денвера.

Колеге су га подсетиле на његову причу из детињства.

- Некако им нисам добар пример, радио сам све контра. Нисам хтео да тренирам, тата ме је терао, па сам плакао…

Наравно, прича о кампу била је само увод за разговор о Денверу и другим НБА темама.

Кад је реч о кошаркашима из најквалитетније лиге света лето није, како би се могло помислити, време за одмор.

- Већ сам у тренингу два месеца, полако се уводим у оно што нас чека. Колико урадиш у паузи између две лиге, толико трајеш током сезоне. Покушавам да напредујем и у сваком сегменту будем бољи, да будем бржи, јачи, експлозивнији… Видећемо како ће бити.

Сви наши кошаркаши су се преселили на Запад, што због временске разлике за гледаоце у Србији значи буђење у 4,5 ујутро.

- Мислим да ће највише патити мој тата, који гледа сваку моју утакмицу. Рекао сам му „да ти играш нешто да морам да устајем у три ујутро не бих те гледао”. Али, ваљда је и то буђење једна од одлика родитељске љубави.

Шаљив одговор уследио је и кад је набрајао активности којима у Сомбору попуњава слободно време између тренинга:

- Коњи, одбојка на песку, паприкаш…

Осмехнуо се кад је добио очекивану реакцију на лицима новинара. Кад је већ поменуто јело неизбежно је било питање о буреку.

- Нисам појео ниједан током овог лета.

Сулке су му, ипак, највећи вентил.

- Покушавам да сваки дан будем мало у сулкама. Можда и вечерас успем да стигнем. То ми је релаксација, одмор, уживање. Време у ком смо сами ја и коњ, ништа не може да замени.

Коментари3
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

???
Los je primer u svemu.To sto ga je tata terao da trenira nije nista.Los je jer nece da igra za repezentaciju a dolazi u Srbiju samo da se hvali kako je uspeo sa parama.
Микица
"У дворану у Жаркову..." - а у КОЈУ то тачно дворану у Жаркову???
straja
Jedno pitanje autoru teksta...na osnovu cega je Jokic REPREZENTATIVAC Srbije.....moze da bude i najbolji igrac ali covek koji ne igra za reperezentaciju nije REPREZRNTATIVAC....ne prebacujem zbog odluke...ali pored mnogih koji nemaju kvalitet, reprezentativci nisu i oni koji NECE da igraju,bez obzira na razloge!!

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.