Почетна / Кошарка / НБА лига

Филаделфија је спремна за Бјелицу

Српски ас ће потписати једногодишњи уговор са Сиксерсима где ће заменити Иљасову, играти више и побеђивати
ФОТО: Бета/АП

Немања Бјелица ће наредне сезоне играти у тиму у којем су фантастични млади играчи и имаће улогу резервног крилног центра. Хм, звучи познато? Звучи као нешто што смо гледали и што нас је мучило претходне три године док су таленат и знање генијалног Србина трпели због будућих звезда НБА лиге?

Филаделфија је, међутим, нешто другачије, а то може да се потврди статистиком. Бјелица ће доћи директно на место Ерсана Иљасове. Рекли бисмо да ће доћи на још угрејану столицу за резерве, али она није била претерано коришћена јер је Турчин на паркету проводио лепих 25 минута по мечу у прошлој сезони.

Имао је изузетно запажену улогу, просечно постизао 10,9 поена, шутирао по девет пута по мечу. То што је Бјелица играо 20 минута по утакмици у протеклој сезони директна је заслуга повреде Џимија Батлера, па је Београђанин морао да користи своју свестраност и спушта се на позицију тројке. Иљасовини минути су били другачији, а сада ће их узети Бјелица. И још боље ће их искористити, не сумњамо.

Бели“ ће бити замена за Дарија Шарића, што је само по себи дискутабилно, али у то нећемо улазити јер се и млади Хрват профилисао у веома важног у „процесу“ у Граду братске љубави. Бјелица ће бити део брзе, атрактивне екипе са много поена. Побеђиваће, а његова статистика ће свакако вртоглаво расти у односу на 6,8 поена из претходне године или 6,1 у каријери.

Да бисмо добили појашњење и од неког меродавнијег од новинара из Србије, позвали смо Марина Седлачека, скаута Филаделфије и признатог тренера. Наравно, како посао између Сиксерса и Бјелице није званично завршен, прича о томе шта ће Србин донети екипи из „Велс Фарго центра“ претворена је у шта би могао да донесе ако би дошао.

- Не смем никакве ставове да износим по правилима – објаснио је Седлачек а онда рекао своје мишљење о Немањи кога и те како добро познаје. - Сигурно да је Филаделфији потребан играч на тој позицији, јер је Иљасова прешао у Милвоки. Клуб јесте у потери за тим играчима који би били интересантни, који би помогли овом тиму. Да ли ће се ово са Бјелицом остварити, ја не знам. У сваком случају, бих био срећан ако би дошао, превасходно јер је из Србије и јер је одличан играч који би се савршено уклопио и дао пун допринос. Само да га мимоиђу повреде које су га мучиле у Минесоти.

Коментари2
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

anđeo
Bogami pišete o Bjelici kao da je vanzemaljac a on je tamo običan bijelac koji ne zaslužuje da igra jer prosječno postigne 2 poena .Povrijeđen četave godine i sada treba da ga slavimo.Tamo su pare ali realno sem para svako vidi da evropski igrači su samo epizodisti.Čast pojedincima.Promašena karijera sve u svemu.Zarada odlična.
MVP
MVP evrolige promasena karijera? Druze on je za tvog Darija izmislio kosarku .

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.