Почетна / Кошарка / НБА лига

Хјустон повео са 2:0 против Минесоте, 18 поена Немање Бјелицe

Кошаркаши Хјустона повели су са 2:0 против Минесоте у првом колу плеј-офа Западне конференције у НБА лиги, пошто су победили са 102:82
ФОТО: Бета/АП

Крис Пол предводио је Хјустон са 27 поена и осам асистенција, као и резервиста Џералд Грин са 21 поеном и 12 скокова. Тревор Ариза постигао је 15 поена, а Џејмс Харден 12 поена, седам асистенција и четири скока.

Минесота је водила од почетка, али је Хјустон успео да преокрене резултат захваљујући "тројкама" Грина у другој четвртини, у којој је његова екипа постигла 37 поена. Минесота после тога није успела да се врати.

Најефикаснији у екипи Минесоте био је српски кошаркаш Немања Бјелица са 16 поена уз осам скокова. Ендру Вигинс постигао је 13 поена уз осам скокова, а Џими Батлер додао је 11 поена и они су једини са двоцифреним бројем поена у екипи.

Карл Ентони Таунс постгао је пет поена за Минесоту, а свих пет у првој четвртини. Имао је и 10 скокова. Он је у трећем минуту треће четвртине изашао из игре и није се враћао.

Минесота игра први пут у плеј-офу од 2004. године, а серија се сели у Минеаполис, где ће се у суботу увече играти трећа утакмица.

Кошаркаши Кливленда изједначили су на 1:1 против Индијане у првом колу плеј-офа Источне конференије победом од 100:97. Кавалирсе је предводио Леброн Џејмс са 46 поена, 12 скокова и пет асистенција.

Кевин Лав у победи је учествовао са 15 поена и осам скокова, али је повредио леву шаку, коју је сломио почетком сезоне и неизвесно је да ли ће се враћати на терен до краја сезоне. Кајл Корвер додао је 12 поена за Кливленд.

Виктор Оладипо био је најефикаснији у екипи Индијане са 22 поена, али је 27 секунди пре краја промашио "тројку" за изједначење. Мајлс Тарнер додао је 18, а Дарен Колисон 16 поена. Трећа утакмица игра се у петак увече а домаћин ће бити Индијана.

Кошаркаши Јуте изједначили су против Оклахоме на 1:1 у првом колу плеј-офа Запада. "Руки" Донован Мичел предводио је Јуту са 28 поена, од којих је 13 постигао у последњој деоници. Рики Рубио постигао је 22 поена, девет асистенција и седам скокова, а Дерик Фејворс додао је 20 поена и 16 скокова.

Најефикаснији у екипи Оклахоме био је Расел Вестбрук са 19 поена, 13 асистенција и девет скокова. Пол Џорџ постигао је 18 поена уз 10 скокова, а Кармело Ентони 17 поена и девет скокова.

Јута је направила брејк, а серија се сада сели на њен терен, где ће се у суботу увече играти трећа утакмица.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.