Почетна / Кошарка / НБА лига

Победе Минесоте и Клиперса, Денвер изгубио од Лејкерса, oдлични Бјелица и Јокић

Прошлу ноћ у НБА лиги обележио је Расел Вестбрук који је уписао свој 100. трипл-дабл у каријери и водио је Оклахому до тријумфа против Атланте са 119:107
ФОТО: Бета/АП

Кошаркаши Минесоте победили су прошле ноћи у гостима екипу Вашингтона са 116:111 у НБА лиги, Лос Анђелес клиперси су били бољи од Чикага, док је Денвер поражен на гостовању Лејкерсима.

Српски кошаркаш Немања Бјелица је у победи Минесоте над Вашингтоном уписао 17 поена, осам скокова, седам асистенција и по једну украдену лопту и блокаду за 39 минута на паркету.

Најефикаснији у победничком тиму био је Карл Ентони Таунс са 37 поена, уз то је забележио и 10 скокова, Ендрју Вигинс је додао 16, а Џеф Тиг три поена мање. Маркиф Морис је предводио Вашингтон са 27 поена.

Клиперси су, такође, славили у гостима, пошто су били бољи од Чикага са 112:106.

Деандре Џордан је доминирао у редовима Клиперса са 29 поена и 18 скокова, док је Лу Вилијамс додао 26.

Српски плејмејкер Милош Теодосић је за 25 минута на терену убацио седам поена, уз по четири скока и асистенције, док се Бобан Марјановић за шест минута у игри није уписао у стрелце, али је ухватио три лопте.

На другој страни, најбољи је био Боби Портис са 19 поена и девет скокова.

Кошаркаши Денвера изгубили су од Лос Анђелес лејкерса са 112:103. Лејкерсе су до победе водили Кајл Кузма и Џулијус Рендал са по 26 поена, док је Ајзеа Томас меч завршио са 23.

У редовима Нагетса најефикаснији је био Вилсон Чендлер са 26 поена, Џамал Мареј је додао 18, док је српски кошаркаш Никола Јокић за 27 минута у игри уписао 15 поена, девет скокова, пет асистенција и једну украдену лопту.

Током меча Јокић се умало физички сукобио са Рендлом, али је судија на време реаговао.

Прошлу ноћ у НБА лиги обележио је Расел Вестбрук који је уписао свој 100. трипл-дабл у каријери и водио је Оклахому до тријумфа против Атланте са 119:107.

Он је постигао 32 поена, уписао 12 успешних додавања и ухватио 12 лопти и тако постао четврти кошаркаш који је стигао до бројке од 100 трипл-дабла у каријери. Он се придружио Оскару Робертсону (181 трипл-дабл), Меџику Џонсону (138) и Џејсону Киду (107).

Кошаркаши Торонта су уписали и девету узастопну победу, пошто су прошле ноћи савладали и Бруклин са 116:102. Торонто је предводио Јонас Валанчијунас са 26 поена, а најбоље су га пратили Демар Дерозан и Фред Ван Влит са по 15 постигнутих поена.

Кошаркаши Кливленда славили су на гостовању у Финиксу са 129:107. Леброн Џејмс је утакмицу завршио са 28 поена, 13 скокова и 11 асистенција, што је његов 69. трипл-дабл учинак у каријери, а 14. ове сезоне.

Џордан Кларксон је убацио 23 поена, а Кајл Корвер поен мање за Кавалирсе.

Ти Џеј Ворен је био најбољи у пораженом тиму са 19 поена, док је Кевин Букер убацио 17. Финиксу је ово шести узастопни пораз, а 21. у последње 23 утакмице.

Седми тријумф у низу уписала је Јута, која је победила Детроит са 110:79 предвођена Рудијем Гобером који је меч завршио са 22 поена и 12 скокова.

Ентони Дејвис је постигао 31 поен, уз 14 скокова и пет блокада и водио је Њу Орлеанс до победе на свом терену против Шарлота са 119:115, Сан Антонио је био бољи од Орланда са 108:72, Далас је славио против Њујорка са 110:97, док је Индијана победила Филаделфију са 101:98.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.