Почетна / Кошарка / НБА лига

Срби запажени у НБА, Бели бољи од Теа, Џокер славио, Боги поражен

Српски кошаркаши Богдан Богдановић, Никола Јокић, Милош Теодосић и Немања Бјелица у ноћи између понедељка и уторка имали су запажене учинке за своје екипе у НБА лиги
ФОТО: БЕТА/АП

Бјелица је за победу Минесоте од 126:118 над Лос Анђелс Клиперсима постигао 18 поена, уз девет скокова и четири асистенције.

За ЛА Клиперсе Теодосић је постигао 15 поена, уз шест асистенција и три скока.

Минесоту су до победе у гостима предводили одлични Ендрју Вигинс са 40 поена и Џеф Тиг са 30, док је у екипи ЛА Клиперса Блејк Грифин имао "трипл-дабл" учинак од 32 поена и по 12 скокова и асистенција.

Минесота сада има 30 победа и 18 пораза, док Клиперси имају половичан учинак, односно по 23 тријумфа и пораза.

 

Денвер је у узбудљивом мечу победио Портланд са 104:101, највише захваљујући добром издању Џамала Мареја који је постигао 38 поена, уз шест асистнција и пет скокова.

Јокић је за 32 минута на паркету остварио "дабл-дабл" од 16 поена и 12 скокова, а имао је и пет асистенција.

У екипи Портланда Дамијан Лилард постигао је 25 поена, док је Јусуф Нуркић додао 19.

Денвер је овом победом остао у конкуренцији за пласман у плеј-оф, пошто сада има 24 тријумфа, уз 23 пораза и налази се на осмом месту Западне конференције, док је Портланд седми са тријумфом више и поразом мање.

 

Богдановићев Сакраменто је још раније остао без шанси да се пласира у плеј-оф, па тако пораз од 112:107 у гостима од Шарлота није имао велики утицај на екипу.

Српски кошаркаш је за 28 минута на паркету постигао 10 поена, уз седам асистенција и два скока. Најефикаснији био је Скал Лабисиер са 23 поена, док је Бади Хилд додао 18.

Шарлот је до тријумфа предводио Кемба Валкер са 26 поена Џереми Ламб убацио 18.

Шарлот има 19 победа и 26 пораза, док Сакраменто има скор 13/33.

 

У осталим утакмицама НБА лиге претходне ноћи Атланта је са 104:90 победила Јуту, Хјустон је са 99:90 био бољи од Мајамија, док је Њу Орлеанс после два продужетка са 132:128 био бољи од Чикага, а Мемфис је 105:101 славио против Филаделфије. Милвоки је са 109:105 победио Финикс, а Далас је са 98:75 тријумфовао против Вашингтона.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.