Почетна / Кошарка / НБА лига

Атланта изненадила Денвер, Јокић солидан, Дурент постигао више од 20.000 поена у НБА лиги

Најслабија екипа Источне конференције НБА лиге је овим тријумфом прекинула низ од 10 узастопних пораза на гостујућем терену и уписала тек 11. победу од почетка сезоне, Бобан Марјановић је за осам минута у игри убацио два поена уз једну блокаду
ФОТО: Бета/АП

Кошаркаши Атланте победили су прошле ноћи у гостима Денвер са 110:97, а српски играч Никола Јокић одиграо је солидан меч у редовима пораженог тима.

Најслабија екипа Источне конференције НБА лиге је овим тријумфом прекинула низ од 10 узастопних пораза на гостујућем терену и уписала тек 11. победу од почетка сезоне.

Денис Шродер је био најефикаснији у победничком тиму са 19 поена, а додао је и 10 асистенција за "дабл-дабл" учинак.

У Денверу је најбољи био Гери Харис са 25 поена. Јокић је на терену провео 32 минута и за то време је постигао девет поена и забележио 12 скокова, седам асистенција, две украдене лопте и три блокаде.

Кошаркаши Минесоте су на свом паркету победили Оклахому са 104:88.

Џими Батлер је у победи Минесоте постигао 26 поена, ухватио је седам лопти и уписао осам асистенција. Ендрју Вигинс је додао 19, а Карл Ентони Таунс поен мање. Српски кошаркаш Немања Бјелица је одиграо девет минута и убацио три поена, уз четири скока.

Оклахоми није помогла ни добра партија Расела Вестбрука који је меч завршио са "дабл-дабл" учинком од 38 поена и 10 успешних додавања.

Минесоти је ово била трећа узастопна победа, а десета у последњих 13 утакмица.

Кошаркаши Детроита победили су у гостима екипу Бруклина са 114:80.

Најбољи у победничком тиму био је Андре Драмонд са 22 поена и 20 скокова, док је Тобајас Харис такође убацио 22 поена. Бобан Марјановић је за осам минута у игри убацио два поена уз једну блокаду.

На другој страни, најефикаснији је био Ален Краб са 20 поена.

Кошаркаши Голден Стејта изгубили су ноћас од Лос Анђелес Клиперса са 106:125, али је утакмицу обележио њихов играч Кевин Дурент, који је постао 44. играч у историји НБА лиге са најмање 20.000 постигнутих поена.

Дурент је утакмицу завршио са 40 поена, четири скока и четири асистенције, а за рекорд му је било потребно да убаци 25 поена. Он је то учинио кошем минут и 41 секунду пре краја друге четвртине. Организатор је на великом семафору то озваничио, а Дурент је добио овације препуне хале.

Он се на терен вратио после три утакмице паузе због проблема са листом. У његовој екипи још је само Заза Пачулија постигао двоцифрени број поена, 12. Стефен Кари и Клеј Томпсон нису играли.

Клиперсе је до победе предводио Лу Вилијамс са 50 поена, од којих је 27 постигао у трећој четвртини. То је била прва победа Клиперса против Вориорса после више од три године. Победи је допринео и "руки" Тајрон Волас са 22 поена.

Кошаркаши Чикага победили су после два продужетка Њујорк са 122:119. Булсе је предводио "руки" Лаури Марканен са 33 поена и 10 скокова, Дензел Валентајн додао је 20 поена, уз девет скокова и четири асистенције, а 20 поена и седам скокова Робин Лопес.

У екипи Њујорка, која је изгубила осми пут у последњих 10 утакмица, најефикаснији је био Мајкл Бизли са 26 поена и 12 скокова, Кристапс Порзингис постигао је 24, а Џерет Џек додао је "трипл дабл" учинак од 16 поена, 10 скокова и 10 асистенција.

Хјустон је победио Портланд са 121:112 предвођен Крисом Полом, који је постигао 37 поена, седам скокова и 11 асистенција и Ериком Гордоном са 30 поена.

У тиму Портланда, који је прекинуо низ од три победе, Демјан Лилард постигао је 29 поена, уз пет скокова и осам асистенција, а Си Џеј Мекалум 24 поена, шест скокова и четири асистенције. У екипи није било Џејмса Хардена због повреде тетиве.

Далас је победио Шарлот са 115:111, а Милвоки је био бољи од Орланда са 110:103.

Мајами је победио Индијану са 114:106 и остварио шести узастопни тријумф, Мемфис је победио Њу Орлеанс са 105:102, док је Јута била боља од Вашингтона са 107:104.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.