Почетна / Кошарка / НБА лига

Немања Бјелица пред старт НБА лиге: Сада се зна шта могу, спреман сам 100 одсто!

Од кад је Грег Поповић, најбољи тренер данашњице, пре две деценије преузео Сан Антонио и од њега направио најмоћнију организацију у америчком спорту, гостовање у Тексасу је постало посебан догађај за све противнике
ФОТО: АП

За Немању Бјелицу ће премијера у сезони 2017/2018, у АТ&Т центру, бити нешто више од пуког суочавања са великим ривалом.

Биће то нови почетак једног од најбољих крилних центара Европе. Почетак чекан пуне две године које су испрекидане повредама, малим минутажама, адаптацијом на различите стилове тренера, сјајним и лошијим формама...

То није нешто што карактерише смиреног Београђанина, својевремено најбољег играча Евролиге. Он је константан, смирен, зна који су му потенцијали. А они могу да гурају Минесоту до плеј-офа ако се на прави начин искористе.

То се десило прошле сезоне, када је коначно кликнуло! Бјелица је постао звер крајем фебруара. Тачније, 27. фебруара 2017, када је против Кингса провео на паркету више од 35 минута!

Сећам се када сам толико играо у Сакраменту. Победили смо ту утакмицу и почела је наша серија. Моје самопоуздање је расло – подсетио се Бјелица старта сјајне форме која је прекинута седам мечева (и победа) касније, повредом левог стопала у мечу са Бостоном.

Рехабилитација је успешно завршена. Осим три недеље одмора у Србији, Бјелица је провео цело лето радећи у Минеаполису.

Иза мене је сјајно лето. Тренирао сам напорно. Искрено, нисам очекивао да ћу после свега играти у предсезони. Али, играо сам у три меча! И сјајно се осећам. Спреман сам 100 одсто – објашњава Бјелица и додаје уочи дуела са Сан Антониом:

Спреман сам за први меч. Знам шта радим. Најбољи осећај је када побеђујеш. А мислим да ћемо ове сезоне много побеђивати.

На прошлу сезону се није много освртао, осим када је говорио о фантастичној форми у којој се налазио пре него што га је у марту исекла повреда стопала.

Тада сам одлучио да ћу само да играм. Пустио сам да моја игра сама дође. Био сам стрпљив. Трудио сам се да играм једноставно. Много сам се изнервирао због повреде. Али, шта сам могао да урадим. Радио сам све што сам могао да урадим да бих дошао до те форме. Контролисао сам само оно што сам могао. Повредио сам се, то је то. Али, сада тренер зна шта ја могу. Сада зна да како може да ме користи. Спреман сам да будем део победничког тима.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.