Почетна / Кошарка / НБА лига

НАЈАВА КАКО ЋЕ ИЗГЛЕДАТИ КВАЛИФИКАЦИЈЕ - САД воде занимљив састав на првенство Америке

Репрезентација Сједињених Америчких Држава од ове године поново наступа на Фиба Америкупу. Такмичење најбољих репрезентација Америке играће се од 25. августа до 3. септембра у три државе.
ФОТО: Твитер

Домаћини су Аргентина, Колумбија и Уругвај, а већина репрезентација долази у најјачим саставима. Титулу брани Венецуела, а САД је смештена у Ц групу са селекцијама Доминиканске Републике, Панаме и Уругваја.

Наравно, САД неће доћи са НБА играчима са којима је 2007. године покорила ово такмичења, а припреме је ова селекција започиње само осам дана пред сам куп.

Џеф Ван Ганди, селектор селекције за Првенство Америке одабрао је 16 играча на које рачуна током кампа, а дан пре такмичења ће одабрати коначних 12. На ширем списку САД налазе се:

Били Берон (Ескишехир), Род Бенсон (Ј. Кореја), Алек Браун (Винди Сити Булс, НБДЛ), Лери Дру (Сијукс Фолс, НБДЛ), Реџи Херн (Рино Бигхорнс), Дарен Хилијард (Детроит), Џонатан Холмс (Кантон Чарџ, НБДЛ), Рашад Џејмс (Цедевита), Кендал Маршал (Рино Бигхорнс, НБДЛ), Даријус Морис (Рио Гранде, НБДЛ), Ксавијер Манфорд (Гринсборо Сворм, НБДЛ), Маршал Пламли (Њујорк), Џамил Варни (Тексас Леџендс, НБДЛ), Си Џеј Вилијамс (Тексас Леџендс, НБДЛ), Реџи Вилијамс (Оклахома Сити Блу, НБДЛ) и Дерек Вилис (Гранд Рапидс Драјв, НБДЛ).

Ово би практично могле да буду припреме Американаца за квалификације за Светско првенство 2019, јер у њима неће бити НБА играча, што значи да ће морати да се ослоне на момке из разних лига, претежно НБДЛ.

Коментари3
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

heh
I ne bune se na NBA igrace sto im ne igraju? Ni Francuzi ni Spanci ni ostali to ne rade. Covek bi jos pomislio da je to samo srpska tradicija...
erik
Njima je ovo takmicenje nebitno. 2007. im je ovo bilo jako bitno, jer su se kao osvajaci direktno plasirali n OI(zato su tad igrale NBA zvezde). Sad kao olimpijskim sampinioma im ovo takicenje APSOLUTNO NISTA ne znaci.
Nemanja
a ko kaze da se ne bune francuzi i spanci?i te kako se bune i te kako ce se buniti.Podsecam vas da dok smo mi prosle godine se bunili sto partizan mora da igra ono fibino takmienje umsto evrokupa jer nam je zapreceno da ce nam reprezentaciju izbaciti sa prevenstva,spanski timovi su igrali evro kup.I ne samo spanski nego su i hrvatski i crnogorski tim igrali isto evro kup.I zasto bi se bunili?jer je ocigledno da postoje dvostruki standardi i bas jedva cekam da vidim kako ce spanija da igra bez nba igraca.Sto se tice amerike njih svestko prvenstvo ne intersuje i nikad ih nije intersovalo,to sto su nadmocni pa sa drugim timom osvoje je druga stvar.Kod njih postoji konsenzus oko olimpijade,ostala takmicenja su im nebitna.Inace i u ovom sastavu se nalaze dva igraca jedan je Marsal Plami ruki prosle godine u Njujorku,bez minutaze i igrac Detroita Hilider takodje za nba ispod proseka.Ali nije tacno da nema ni jednog nba igraca.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.