Почетна / Кошарка / НБА лига

Син легенде бира - Стојаковићева велика шесторка

Наследник једног од највећих шутера свих времена смањио број колеџа који ће наставити да му се надају
ФОТО: Твитер/247спортс

Писали смо о реномираним универзитетима који желе да доведу Андреја Стојаковића у своје програме. Разлог зашто се само неколико дана касније бавимо истом темом, јесте чињеница да је син Предрага Стојаковића сузио избор на само шест колеџа на којима би он хтео даље да развија таленат о којем се прича у Америци.

Дечак рођен пре 18 година у Калифорнији, где је тада његов славни отац играо са много успеха као члан Сакрамента, објавио је – а потом и образложио – одлуку да су на ужем списку: Орегон, Стенфорд, Тексас, Дјук, Вирџинија и УКЛА.

Стојаковић је таленат од ”четири звездице”, а укупно је на 21. месту од 247 највећих проспеката Америке. Као и његов отац, игра на позицији крила и има шут који ће му, ако буде и приближно добар татином, сигурно омогућити лепу каријеру у кошарци која се махом ослања на добре тројкаше. Па још ако су високи – Андреј тренутно има 201 сантиметар – успех је загарантован.

Ипак, Стојаковић се труди да развије и остале сегменте игре, а престижни универзитети верују да у њему лежи нешто посебно. За ”247спортс” Андреј је образложио својих шест који се још надају да ће га ангажовати.

Најзвучније име за ширу јавност је Дјук. Нема смисла помињати све асове који су били производ рада са Мајком Кшишевским, мада ће наредна сезона бити прва без ”Тренера К” на клупи.

- Месец дана разговарам сам са тренерима Џоном Шејером и Џаи Лукасом који ме гледао док је био део стручног штаба Кентакија. Кад се преселио у Дјук, пренео је и интересовање за мене, па је тренер Шејер гледао моје снимке и понудио ми да дођем – рекао је Стојаковић.

Орегон је последњих година правио одличне резултате и квалитетне играче.

- Тренери Кевин Мекена и Дејна Алтман су рано почели са регрутацијом. Остали су у контакту са мном све време, дошли су ми и у кућну посети. Радујем се потенцијалном одласку тамо у посету на јесен.

Стенфорд у НБА лиги тренунтно има четворицу играча, али бивши студент Канзаса, Џерод Хас, ради озбиљан посао:

”Тренери Хас, Роб Есан и Џесе Пруит већ дуго причају са мном. Ту нема грешке. Одмах бих прешао тамо и био важан играч. Тренер Хас је поменуо да жели да овај програм постане елитни наредних година и имали бисмо врхунску класу ако би довели све играче – наставио је Стојаковић.

Сваки пут када видите грб Тексаса и прикаже вам се слика мршавог Кевина Дурента како игра за Лонгхорнсе, јасно је да ни овде нема грешке.

- Тренери Родни Тери и Крис Берд рекли су ми да сам приоритет што се тиче регрутовања нових играча. Радујем се што ћу наставити да градим однос са њима, бити у контакту сваке недеље и отићи у посету кампусу.

Иако УКЛА није на врхунцу славе као ’60-их и ’70-их, ово је и даље универзитет са највише (11) титула и безброј врхунских НБА асова. А то што је из Лос Анђелеса сигурно помаже породици Стојаковић приликом избора.

- У сталном смо контакту са тренерима Дареном Савином и Миком Кронином. Сјајно нам је било и у посети. Сјајно је било што сам током овог процеса боље упознао тренере Нејта Џорџтона и Иву Симовића. Иако близина кући не би требало да утиче на одлуку, та специфична школа, са историјом и традицијом какву има, нереална је и за помислити.

За крај, Вирџинија, шампион из 2019. предвођена тада Диандреом Хантером.

- Причао сам са тренерима Тонијем Бенетом и Кајлом Гетером. Сјајна школа са академског поља, били су прваци пре коју годину. Разговарао сам о томе са Кајлом Гајем и Тајом Џеромом који су тада били шампиони, сјајно је искуство што сам их упознао – додао је Стојаковић.

Андреј је један од најбољих шутера и стрелаца у класи 2023. Као такав, добио је безброј позива, а чињеница да је ”прецртао” Индијану, Тенеси, Канзас, Конектикат, Флориду, Кентаки, Ел-Ес-Ју...говори о томе колико је тражен.

А тражен је и у КС Србије. Ипак он има и грчки пасош, рођен је у САД...  

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.