Почетна / Кошарка / НБА лига

Мемфис без најбољег играча разбио Голден стејт, водио и +55

Милвоки повео са 3:2 против Бостона после великог преокрета тројкама у финишу
ФОТО: Бета/АП

Кошаркаши Мемфиса победили су ноћас на свом терену Голден стејт са 134:95, и тако су смањили на 3:2 у полуфиналу Западне конференције НБА лиге.

По 21 поен за домаћи тим постигли су Дезмонд Бејн, Џерен Џексон јуниор и Тајс Џонс.

Џонс је уписао и девет асистенција у победи своје екипе, док је Џексон забележио осам скокова.

За Мемфис због повреде колена други пут заредом није играо њихов најбољи играч Џа Морант.

Клеј Томпсон је за Голден стејт уписао 19 поена, Џонатан Куминга је додао 17, а Стефoн Кари је постигао 14 поена.

Српски кошаркаш Немања Бјелица је у пораженом тиму уписао пет поена, три скока и две асистенције.

Мемфис је од почетка до краја меча водио, а на полувреме су отишли уз предност 77:50. То је уједно највећи број поена у историји те франшизе на полувремену.

Затим су наставили да повећавају вођство, а у једном тренутку треће четвртине разлика је износила плус 55 (119:64), па је умало пао рекорд доигравања (највећа победа у плеј-офу 58 разлике).

Тим из Калифорније до краја је успео само да ублажи пораз. Серија се сели у Сан Франциско, а шести меч се игра у ноћи између петка и суботе.

Милвоки је на гостовању победио Бостон са 110:107, и актуелни шампиони сада воде са 3:2 у полуфиналној серији Истока.

Грчки кошаркаш Јанис Адетокунбо је за госте остварио дабл-дабл учинак од 40 поена и 11 скокова, Џру Холидеј је постигао 24 поена, уз по осам асистенција и скокова, а Боби Портис је до дабл-дабла дошао са 14 поена и 15 скокова.

Џејсон Тејтум је у пораженој екипи уписао 34 поена, уз шест скокова и четири асистенције, Џејлен Браун је додао 26 поена, осам ухваћених лопти и шест асистенција, док је Маркус Смарт постигао 15 поена.

Бостон је на почетку последње деонице водио са 93:79, да би затим боље заиграла екипа Милвокија. До изједначења су гости дошли "тројком" Холидеја (105:105), 43 секунде пре краја. Била је то једна од шест у низу.

До нове предности Бостон је дошао после слободних бацања Тејтума, а Милвоки је до прве предности после друге четвртине дошао, након скока у нападу Портиса (108:107).

У наредна два напада Бостона Смарт је прво блокиран од стране Холидеја, а потом му је исти играч украо лопту.

Ово је укупно био трећи брејк у серији, а други Милвокија. Шести меч се игра у Милвокију у ноћи између петка и суботе.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.