Почетна / Кошарка / НБА лига

Атланта изједначила на 2:2 уз 22 поена Богдановића, победа Клиперса (ВИДЕО)

Кошаркаши Атланте изједначили су на 2:2 против Филаделфије у полуфиналу плеј-офа НБА лиге, пошто су победили са 103:100
ФОТО: Танјуг/АП

Атланту су предводили Треј Јанг са 25 поена, 18 асистенција и четири скока и српски кошаркаш Богдан Богдановић са 22 поена, уз пет скокова. Џон Колинс у победи је учествовао са 14 поена и 12 скокова, Клинт Капела са 12 поена и 13 скокова, а Кевин Хуертер са 10 поена и четири скока.

Јанг је имао проблема са раменом, за шта све до загревања уочи почетка утакмице није знао његов тренер Нејт Мекмилан.

"Рекао сам му: 'Добро смо, у реду смо, идемо да победимо. Ова екипа никад не одустаје, без обзира ко постиже кошеве. Волим начин којим се боримо, поносан сам на нашу екипу", рекао је Јанг.

Филаделфија је у првом полувремену имала и 18 поена предности, 60:42, али су Хокси успели да се врате у трећој четвртини. Почетком последње деонице Богдановић је погодио "тројку" за вођство 83:82, што је било прво вођство Атланте у другом полувремену.

Јанг је минут и 17 секунди погодио кош за 99:98, а недуго затим је са два поена са линије за слободна бацања донео Атланти три разлике. Хокси су чували предност, а у завршници је ценетар Филаделфије Џоел Ембид промашио полагање.

Ембид је утакмицу завршио са 17 поена, 21 скоком и четири асистенције, али је због повреде колена провео у свлачионици другу четвртину. Он је у другом полувремену шутирао из игре 0/12.

Тобајас Херис био је најефикаснији у екипи из Филаделфије са 20 поена, Сет Кари додао је 17 поена, а Бен Симонс 11 поена, 12 скокова и девет асистенција.

Наредна пета утакмица на програму је у ноћи између среде и четвртка у Филаделфији.

Кошаркаши Лос Анђелес Клиперса изједначили су на 2:2 против Јуте у полуфиналу Западне конференције пошто су победили са 118:104.

Клиперсе су предводили Кавај Ленард са 31 поеном, седам скокова, три асистенције и две украдене лопте, Пол Џорџ са 31 поеном, девет скокова и четири асистенције и Маркус Морис са 24 поена и шест скокова.

Екипа из Лос Анђелеса била је сигурна, током утакмице је градила предност, која је већ у првој деоници износила 19 поена. Највеће вођство Клиперси су имали 51:22, после слободних бацања Мориса.

Клиперси су 6:48 минута пре краја водили са 105:85, Јута је успела да се примакне серијом 17:7, али више од тога није могла.

У екипи Јуте најефикаснији је био Донован Мичел са 37 поена, пет скокова и пет асистенција. Џо Инглс постигао је 19 поена, а Бојан Богдановић 18 поена уз пет скокова. Пета утакмица на програму је у ноћи између среде и четвртка у Солт Лејк Ситију.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.