Почетна / Кошарка / НБА лига

Феноменални Јокић 50. трипл-даблом разбио Баксе и Јаниса (ВИДЕО)

Денвер је сада седми у Западној конференцији са 20 победа и 15 пораза, док је Милвоки трећи на Истоку са скором 21-14
ФОТО: Бета/АП

Српски центар Никола Јокић пружио је још једну феноменалну партију у НБА шампионату и 50. трипл-дабл учинком у каријери, деветим у овој сезони, предводио Денвер до убедљиве победе у гостима над Милвокијем са 128:97.

Јокић је за 36 минута на терену убацио 37 поена (15:23 из игре, 2:3 за три, 5:5 слободна бацања), уз 10 скокова, 11 асистенција и две украдене лопте. Тако је, после легендарног Вилта Чемберлен, постао једини центар у НБА који је у каријери остварио 50. и више трипл-дабл учинака.

Поред српског аса, код Нагетса су се истакли Џамал Мареј са 24 поена и шест асистенција и Пи-Џеј Розир са 19 кошева.

Код домаћих Бакса, најбољи је био Јанис Адетокумбо са 27 поена и осам скокова, али пратио га је само Крис Мидлтон са 20.

Денвер је сада седми у Западној конференцији са 20 победа и 15 пораза, док је Милвоки трећи на Истоку са скором 21-14.

- Овај момак се не умара. Када је ван игре, са клупе бодри саиграче да направе неки скок, да играју одбрану и да додају лопту. Када ваш најбољи играч то ради, то је порука - рекао је тренер Денвер Мајкл Мелоун.

Кошаркаши Атланте победили су Мајами са 94:80 и прекинули његов низ од шест победа. У тим Атланте се после дуже паузе због повреде колена вратио српски кошаркаш Богдан Богдановић, играо је скоро 16 минута и постигао је пет поена, уз четири асистенције и два скока. Он је због повреде од почетка јануара пропустио 25 утакмица.

Најефикаснији у победничком тиму био је Треј Јанг са 18 поена и 10 асистенција, а постигао је 13 узастопних поена у четвртој четвртини. Џон Колинс постигао је 17 поена уз седам скокова, а Кевин Хуертер 16 поена. На клупи Атланте дебитовао је привремени тренер Нејт Мекмилан, после отказа који је у понедељак добио Лојд Пирс.

У екипи Мајамија најефикаснији су били Горан Драгић и Данкан Робинсон са по 14 поена, а Бем Адебајо додао је 11 поена.

Кошаркаши Финикса победили су Лос Анђелес Лејкерсе са 114:104 и остварили 15. победу у последњих 18 утакмица. Сансе је предводио Дарио Шарић са 21 поеном, од којих је 10 постигао у последњој деоници, а Мајкл Бриџис додао је 19 поена.

У победничком тиму Девин Букер и Деандре Ејтон постигли су по 17 поена, а Букер је искључен у трећој четвртини због приговора. Џеј Краудер додао је 15 поена, а Крис Пол осам поена и 10 асистенција.

Финикс је преузео друго место у Западној конференцији пошто има скор од 23 победе и 11 пораза, а Лејкерси су сада други са 24/12. Јута је прва са 27/8. Санси су прекинули низ од пет пораза у Стејплс Центру, који је почео у новембру 2017. године.

У екипи актуелног шампиона најбољи је био Леброн Џејмс са 38 поена, шест асистенција, пет скокова и две украдене лопте. Денис Шрудер постигао је 17 поена уз шест асистенција, Тејлен Хортон-Такер 16 поена, а Маркиф Морис 12.

Лејкерси су изгубили пети пут у последњих седам утакмица, а у екипи није било стартера Ентонија Дејвиса, Кајла Кузме и Марка Гасола.

У осталим утакмицама Сан Антонио је победио Њујорк са 119:83 и прекинуо низ Никса од три победе, Мемфис је победио Вашингтон са 125:111, док је Бостон био бољи од Лос Анђелес Клиперса 117:112 и остварио трећу узастопну победу, први пут од јануара.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.